Incendiu la depozitul de anvelope al Michelin din Zalau

Magazin Salajean 1 iunie 2012 0

Incendiu la depozitul de anvelope al Michelin din Zalau    Pompierii militari au luptat ore in sir cu un incendiu urias izbucnit, ieri dimineata, la sediul din Zalau al uneia dintre cele mai mari fabrici producatoare de anvelope din lume, Michelin Romania SA. Mai multe autospeciale cu spuma si apa au inconjurat cladirea sediului logistic al fabricii, unde erau depozitate sute de anvelope. Din fericire, totul a facut parte dintr-un exercitiu cu forte in teren pentru antrenarea structurilor de interventie la stingerea incendiilor la fabrici producatoare de anvelope, incendiul fiind, unul fictiv.

La acest exercitiu au participat aproximativ 30 de cadre de la Detasamentul de Pompieri Zalau, de la Sectiile de Pompieri Simleu Silvaniei si Jibou, Garzile de Interventie Cehu Silvaniei si Nusfalau, doua echipaje ale Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare, precum si Serviciul Privat pentru Situatii de Urgenta (SPSU) al obiectivului, echipaje ale politiei si jandarmilor.

De asemenea, au fost prezenti la interventie si reprezentantii din partea conducerii fabricii, respectiv Christian Falconet, directorul Uzinei Michelin Zalau Anvelope, si Jana Popa, directorul fabricii de anvelope din Zalau, precum si alti angajati. Michelin este o companie responsabila, iar de peste 10 ani de cand isi desfasoara activitatea in Romania s-a ocupat constant de oferirea celor mai bune conditii de munca angajatilor. Multe dintre masurile luate merg peste prevederile legislative pentru a atinge standardele exigente ale Michelin, impuse peste tot in lume. Din 2002 au fost investite peste 10 milioane de euro in ameliorarea conditiilor de munca, pentru cresterea securitatii masurilor contra incendiilor si pentru protectia mediului. Pentru Grupul Michelin, securitatea si integritatea oamenilor este pusa pe primul loc, a afirmat Christian Falconet.

Inspectorul sef al ISU Salaj, Adrian Chichisan, s-a declarat multumit de pregatirea de care au dat dovada cadrele implicate in acest exercitiu.

Totodata, la exercitiul demonstrativ au fost invitate echipajele de elevi castigatoare la concursurile Prietenii pompierilor si Cu viata mea apar viata, de la finele saptamanii trecute, si anume: de la Scoala Gimnaziala Silvania din Simleu Silvaniei si Scoala Gimnaziala din Buciumi, precum si de la Colegiul National Simion Barnutiu din Simleu. Copiii au fost premiatii de conducerea Michelin.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj, Lucian Jacodi, a declarat ca acest exercitiu are ca scop realizarea informarii conducerii obiectivului si salariatilor privind modul de comportare si de actiune in cazul producerii unei situatii de urgenta de proportii. De asemenea, s-a urmarit pe parcursul exercitiului modul de organizare, desfasurare si coordonare a actiunilor de salvarea a persoanelor intoxicate cu fum in urma incendiului, conform situatiei tactice. Un alt obiectiv a fost verificarea modului de actiune a fortelor participante pentru stingerea incendiului izbucnit la depozitul de anvelope.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »