Incendiu la Ştrandul Broscărie

Magazin Salajean 10 mai 2011 0

Incendiu la Ştrandul Broscărie

O zi de relaxare la un complex turistic din apropierea oraşului Şimleu Silvaniei s-a dovedit a fi, duminică, una de groază pentru oamenii prezenţi la faţa locului. Un incendiu izbucnit la acoperişul clădirii i-a scos afară pe clienţii complexului, fiind nevoie de intervenţia pompierilor pentru stingerea flăcărilor. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj, Lucian Jacodi, a declarat că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, de la un scurtcircuit electric la un tub fluorescent.

Secţia de pompieri Şimleu Silvaniei a intervenit, ieri după-amiază, la ora 17, pentru a stinge un incendiu izbucnit la un operator economic din apropierea oraşului Şimleu. La momentul izbucnirii incendiului, clienţii se aflau în imobil. Aceştia au fost însă evacuaţi la timp, nefiind înregistrate victime, a afirmat Jacodi. Potrivit acestuia, în incendiu a ars acoperişul pe aproximativ 25 de metri pătraţi şi au fost deterioraţi 20 de metri pătraţi de tavan.

Pompierul jibouan, onorat de Ziua Europei

Sergentul major Alin Boieş, pompierul jibouan care a salvat de la înec un bucureştean, a fost onorat ieri de către autorităţile judeţene, în cadrul activităţilor festive organizate de 9 mai – Ziua Europei. După cum a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj, Lucian Jacodi, în cadrul evenimentului, prefectul Vegh Alexandru şi primarul oraşului Jibou, Eugen Bălănean, au înmânat diplome onorifice sergentului major Alin Boieş, cadru al Secţiei de pompieri Jibou. Reamintim faptul că subofiţerul, dând dovadă de curaj şi devotament, în data de 30 aprilie anul curent, a salvat o persoană de la înec din râul Someş, scoţând victima din apă şi acordându-i primul ajutor prin manevre de resuscitare.

În comă, după ce a fost izbit de o autoutilitară

Un grav accident de circulaţie s-a produs ieri dimineaţă, pe bulevardul Mihai Viteazul din municipiu, soldat cu rănirea gravă a unui tânăr din Zalău. Acesta a ajuns în comă la Spitalul Judeţean, de unde, din cauza rănilor grave suferite, a fost transferat la Clinica de Neurochirurgie Cluj-Napoca.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea, a declarat că accidentul de circulaţie s-a produs în cursul dimineţii de luni, la ora 3:35, pe bulevardul Mihai Viteazul din Zalău, când un bărbat în vârstă de 40 de ani, din localitatea Aghireş, în timp ce conducea o autoutilitară, l-a accidentat grav pe D.G., de 25 de ani, din Zalău, care se deplasa pe partea carosabilă în calitate de pieton.

Grav rănit, tânărul zălăuan a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău în vederea acordării de îngrijiri medicale. Pacientul a fost adus la Unitatea de Primire a Urgenţelor în comă de gradul III pe IV, prezentând traumatism cranio-cerebral sever, fractură temporo-parietal dreaptă şi contuzie abdominală. A fost stabilizat hemodinamic şi respirator şi transferat la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, a precizat purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti menţionate anterior, Codruţa Puşcaş.

Conducătorul auto al utilitarei a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind însă negativ. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

A intrat cu tractorul într-un pod de beton

Un alt tânăr din Zalău, în vârstă de 19 ani, a ajuns la spital, sâmbătă după-amiaza, după ce a intrat cu tractorul într-un pod de beton de pe o stradă din municipiu. Din datele Poliţiei Sălaj, evenimentul s-a produs în jurul orei 14:20, pe strada Cetăţii din Zalău, când un adolescent, în timp ce conducea imprudent tractorul, a pierdut controlul volanului şi a intrat în coliziune cu un capăt de pod din beton, situat în partea dreaptă a sensului de mers, accidentându-se grav. Victima a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, unde a fost diagnosticat cu traumatism cranio-facial acut deschis, comoţie cerebrală şi fractură de piramidă nazală. Acesta a fost tratat însă în Unitatea de Primire a Urgenţelor, nefiind necesară spitalizarea. Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind însă negativ. Poliţiştii continuă cercetările în acest caz.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »