Incendiu izbucnit intr-o livada din Boghis

Magazin Salajean 9 martie 2012 0

Incendiu izbucnit intr-o livada din BoghisIncendiile provocate de salajeni pentru curatarea terenurilor de vegetatia uscata continua sa faca pagube insemnate in culturile agricole. Focul lasat nesupravegheat se extinde, deseori, in livezi si culturile de vita de vie, in unele cazuri amenintand sa ajunga la padurile din zona. Pentru a preveni posibilele dezastre, sunt chemati in ajutor pompierii militari pentru stingerea flacarilor.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Porolissum al judetului Salaj, Lucian Jacodi, un incendiu de proportii izbucnit la vegetatia uscata a avut loc in cursul zilei de miercuri, pe un teren din localitatea Boghis. Garda de interventie nr.2 Nusfalau a fost solicitata sa intervina, miercuri dupa-amiaza, pentru a stinge un incendiu la vegetatia uscata pe un teren din localitatea Boghis. Au ars 0,2 hectare de vita de vie, 0,2 hectare dintr-o livada cu pomi fructiferi si vegetatie uscata pe circa 15 hectare, a declarat purtatorul de cuvant. La interventie au participat si membrii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Boghis.

Pompierii atrag, inca odata, atentia populatiei sa respecte minimele masuri de prevenire a incendiilor. Arderea miristii, vegetatiei uscate si a resturilor vegetale se executa numai dupa obtinerea permisului de lucru cu focul. Acesta se solicita de la primaria de domiciliu, iar emiterea lui se face prin grija primarului de catre seful serviciului voluntar pentru situatii de urgenta sau persoana desemnata in acest sens. Focul nu trebuie lasat nesupravegheat, iar la plecare trebuie stins.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »