Incendiu de proporţii la un adăpostul de oi din Stârciu

Mihaela Oprea 15 ianuarie 2013 0
Incendiu de proporţii la un adăpostul de oi din Stârciu

Un incendiu de proporţii a izbucnit marţi la un adăpost de animale din localitatea Stârciu, fiind nevoie de intervenţia pompierilor militari pentru stingerea flăcărilor uriaşe. Incidentul pare să fi pornit de la soba amplasată în saivan.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” al judeţului Sălaj, Lucian Jacodi, a declarat că pompierii şimleuani s-au deplasat la intervenţie. “Până la sosirea echipajulul de intervenţie, oamenii au reuşit să scoată animalele din adăpost. Au ars, însă, în incendiu aproximativ 400 de baloţi şi acoperişul de fân pe o suprafaţă de 350 de metri pătraţi ai adăpostului, un generator electric şi două paturi”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, după stingerea flăcărilor, pompierii au demarat cercetări pentru a stabili de la ce a pornit incendiul. “Cauza probabilă de incendiu a fost a scânteie de la sobă care a aprins acoperişul din fân al saivanului de oi”, a declarat Jacodi.
Dacă de această dată oamenii au reuşit să scoată animalele vii din adăpost, nu la fel s-a întâmplat în incendiul izbucnit în luna martie a anului trecut, la un adăpost din localitatea Crişeni. Aproape 600 de oi au pierit atunci într-un incendiu devastator, pagubele ridicându-se la aproximativ 300.000 de lei. Din primele cercetări efectuate de către autorităţi, ciobanul care era angajat să păzească saivanul ar fi lăsat ovinele nesupravegheate, descoperind măcelul în dimineaţa zilei următoare. Urmare cercetărilor efectuate s-a stabilit că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, de la o sobă din tablă, pe lemne, amenajată într-un capăt al saivanului. A fost luată în calcul şi posibilitatea ca ciobanul să fi dat foc intenţionat saivanului, după ce ar fi sustras mai multe animale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »