Incendiu de proba la Mirsid

Magazin Salajean 10 februarie 2010 0

Incendiu de proba la Mirsid Un exercitiu de alarmare publica s-a desfasurat ieri, in localitatea Mirsid, fiind simulat un incendiu izbucnit la o gospodarie cetateneasca. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Porolissum al judetului Salaj, Lucian Jacodi, scopul urmarit in cadrul acestui exercitiu a fost activitatea fortelor din cadrul Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta, a Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta si reprezentatii Inspectiei de Prevenire. De asemenea, s-a urmarit si modul de comportare a populatiei la declansarea semnalelor de alarmare publica si a unei situatii de urgenta.

La final, cadrele implicate in aceasta aplicatie s-au declarat multumite de desfasurarea activitatii, precum si de reactia oamenilor la declansarea semnalelor de alarmare publica, a mentionat Jacodi.

Ars de autoturismul in flacari

Un barbat din Cristelec s-a ales cu arsuri grave la maini, picioare si fata, incercand sa scoata bateria autoturismului. In urma unui scurtcircuit electric produs de un conductor cu izolatia deteriorata, masina lui M. I., de 50 de ani, din localitate, a luat foc. Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Salaj, Lucian Jacodi, pompierii de la Sectia din Silmeu Silvaniei au fost solicitati ieri, la ora 11:12, pentru a stinge incendiul izbucnit la un autoturism in localitatea Cristelec, comuna Maieriste.

Proprietarul autoturismului a fost transportat la Spitalul orasenesc Simleu Silvaniei, pentru ingrijiri medicale. Barbatul prezenta arsuri de gradul II la fata si maini, precum si arsuri de gradul I si II la coapsa si gamba stanga.

De asemenea, pacientul prezenta suspiciune de arsuri la caile respiratorii. Din pacate, investigatiile medicale nu au putut fi efectuate in totalitate, M. I. parasind Urgenta spitalului, ne-a declarat Mihail Vigu, purtatorul de cuvant al unitatii spitalicesti mentionate. In incendiu, 75 la suta din autoturism a fost distrus.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »