Incendiile de vegetaţie uscată mistuie totul în calea lor

Magazin Salajean 18 martie 2011 0

Incendiile de vegetaţie uscată mistuie totul în calea lor

Peste 30 de incendii de vegetaţie uscată au avut loc, în ultimele zile, în mai multe localităţi de pe raza judeţului, care au scăpat de sub control ameninţând păduri, bunuri şi locuinţe. Numai în cursul zilei de miercuri, pompierii militari au intervenit la 11 incendii de vegetaţie uscată pe întreg judeţul.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă Porolissum (ISU) al judeţului Sălaj, lt. Lucian Jacodi, a declarat că aceste incendii au izbucnit odată cu încălzirea vremii, când cetăţenii au început igienizarea de primăvară a terenurilor agricole fără a respecta prevederilor legale de apărare împotriva incendiilor la arderea vegetaţiei uscate. În perioada 12-16 martie, s-au înregistrat nu mai puţin de 33 de incendii de vegetaţie uscată în mai multe localităţi de pe raza judeţului, dar şi în municipiul Zalău, care au scăpat de sub control ameninţând păduri, bunuri şi locuinţe. Un număr mare de incendii s-a înregistrat în data de 16 martie, când pompierii au fost solicitaţi să intervină la 11 incendii de vegetaţie uscată pe întreg judeţul. Au ars aproximativ 150 de hectare de vegetaţie uscată şi, odată cu ele, stupi de albine, plantaţii de pruni şi garduri, a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit acestuia, doar trei persoane au fost depistate şi sancţionate de către inspectorii din cadrul Inspecţiei de Prevenire din cadrul ISU Sălaj cu amenzi contravenţionale în valoare totală de 7.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale de apărare împotriva incendiilor la arderea vegetaţiei uscate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »