Incendiile continuă să mistuie Sălajul

Magazin Salajean 4 aprilie 2011 0

Incendiile continuă să mistuie Sălajul

Peste 40 de hectare de teren din mai multe localităţi din judeţul Sălaj au ars în incendiile de vegetaţie uscată izbucnite la finele săptămânii trecute, într-un interval de doar 24 de ore. Profitând de temperaturile mai ridicate din ultima perioadă, sătenii au aprins resturile de vegetaţie uscată pentru curăţirea terenurilor, în unele situaţii, flăcările scăpând de sub control. În şase cazuri a fost nevoie de intervenţia pompierilor militari pentru stingerea incendiilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj, lt. Lucian Jacodi, în cursul zilei de joi, cadrele unităţii au fost solicitate să intervină pentru stingerea incendiilor de vegetaţie uscată în localităţile Bilghez (de două ori), Guruslău, Jurtelecul Hododului, Şoimuş şi Bădăcin. Pentru limitarea şi stingerea incendiilor au intervenit Secţia de pompieri Şimleu Silvaniei, Garda de intervenţie Cehu Silvaniei, Secţia de pompieri Jibou şi Detaşamentul de pompieri Zalău. Au ars 42 de hectare de vegetaţie uscată, a menţionat Jacodi.

De la începutul lunii martie şi până în prezent, pe raza judeţului au fost înregistrate peste 50 de incendii la vegetaţie uscată în care au ars peste 200 de hectare. Potrivit sursei menţionate anterior, în multe dintre cazuri, a existat pericolul ca focul scăpat de sub control să se extindă la pădurile din apropiere şi la terenurile vecine ameninţând bunuri precum garduri, stupi de albine, chiar şi gospodării.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »