Încă un sătmărean arestat pentru trafic de droguri de mare risc în Zalău

Mihaela Moldovan 12 septembrie 2012 0
Încă un sătmărean arestat pentru trafic de droguri de mare risc în Zalău

Tribunalul Sălaj a dispus restarea preventivă în cazul unui tânăr din Satu Mare, implicat în cazul de trafic de droguri de mare risc pentru care procororii DIICOT au organizat un flagrant în 1 septembrie. La vremea respectivă, doi sătmăreni, de 23 de ani, respectiv 28 de ani, au încăput pe mâinile poliţiştilor, şi au ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, iar o minoră de 16 ani, care se afla cu ei, este cercetată în stare de libertate.
Procorul din cadrul DIICOT Sălaj Dan Bubuiug a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Tribunalul Sălaj a dispus arestarea preventivă pentru un alt tânăr implicat în cazul de trafic de droguri de mare risc, în care deja au fost arestaţi doi tineri, în urma unui flagrant organizat în 1 septembrie anul curent. Potrivit sursei citate, „flagrantul a fost organizat de procurorii DIICOT în staţia de carburanţi OMV din Zalău, iar <> era un investigator sub acoperire. Doi tineri bărbaţi, de 23 de ani şi de 28 de ani, cu care se afla şi minora, au încercat să vândă <> o bucată de haşiş de 17 grame şi câteva doze mai mici, în greutate totală de circa 4 grame”.
Dan Bubuiug a explicat că respectiva cantitate de droguri ajungea pentru fabricarea a 21 de ţigări. „Tinerii vindeau drogurile cu 50 lei/gram, iar pentru întreaga cantitate pe care o aveau la ei la flagrant urmau să primească 1.000 de lei. De asemenea, în geanta minorei – care era iubita unuia dintre ei – au fost găsite un cântar electronic de mare precizie, cu care cântăreau marfa pentru vânzare, şi mai multe foiţe pentru rulat ţigări”, a declarat Dan Bubuiug.
Potrivit sursei citate, drogurile au fost descoperite asupra inculpaţilor, precum şi în maşina acestora, un autoturism marca Audi A4 cu numere provizorii. Maşina a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor în acest caz. În urma deciziei de arestare, emisă de Tribunalul Sălaj, tinerii au făcut recurs la Curtea de Apel Cluj, instanţa rămânând încă în pronunţare.
Potrivit sursei citate, întregul caz a ajuns în atenţia autorităţilor sălăjene în luna iunie a acestui an, atunci fiind estimat şi debutul „afacerii” tinerilor sătmăreni în Zalău.
investigaţiile continuă în acest caz pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a inculpaţilor, precum şi pentru identificarea persoanelor care au consumat droguri vândute de sătmăreni.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »