Inca 3 persoane muscate de caini

Magazin Salajean 20 martie 2007 0

Personalul medical de la Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitatului Judetean Salaj – Zalau, se specializeaza, incet-incet, in tratarea plagilor cauzate de muscaturile de caine. Asta pentru ca, in ultima perioada de timp, nu mai exista week – end in care medicii sa nu se confrunte cu cel putin cateva asemenea situatii. Poate ca aceste cazuri ar trebui sa ridice o problema si celor de la serviciul de ecarisaj din Zalau, pentru ca, in marea lor majoritate, victimele sunt din categoria celora muscate de catre caini fara stapani.

In 17 si 18 martie, personalul medical UPU a tratat 3 victime ale cainilor. Prima – o tanara de 14 ani, din Chiesd, a fost muscata la coapsa drepta. Un alt copil, de 4 ani, din Zalau, a fost muscat la coapsa si genunchiul drept, in timp ce o femeie de 50 de ani, din Zalau, a fost tratata pentru o plaga minima prin muscatura de caine la gamba stanga.

In alta ordine de idei, in week-end-ul care a trecut, a crescut, fata de saptamana trecuta, numarul persoanelor tratate, cu 39 de bolnavi, o crestere semnificativa fiind inregistrata si la numarul de internari. Interesant de mentionat si faptul ca a crescut cu 22, la 88 de cazuri, numarul persoanelor tratate de plagi, fracturi, traumatisme, entorse, situatie care este mai neobisnuita pentru acest sezon.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »