În week-end: Peste 300 de sălăjeni la Urgenţă

magazinsalajean 16 iulie 2012 0
În week-end: Peste 300 de sălăjeni la Urgenţă

Peste 300 de persoane au avut nevoie de îngrijirile medicilor din Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în week-end, se arată într-un comunicat de presă remis, ieri, de unitatea medicală respectivă.

Ca frecvenţă a diagnosticelor, fracturile, entorsele şi contuziile se situează în topul urgenţelor, 76 de persoane fiind depistate cu asemenea probleme de către medicii din UPU, cu una mai multe decât în week-endul anterior. Finalul de săptămână nu a fost liniştit nici pentru cei 16 sălăjeni care au avut nevoie de ajutorul medicilor din cauza hipertensiunii arteriale, în acelaşi interval de timp fiind înregistraţi cinci pacienţi răniţi în agresiuni. La aceste cazuri, limita de vârstă a pacienţilor este 17 – 54 de ani, dintre cazuri două fiind femei. Din fericire, niciunul din aceşti pacienţi nu a trebuit internat, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, Codruţa Puşcaş. Potrivit sursei citate, de spitalizare au scăpat şi cei cinci pacienţi ajunşi la UPU după ce au fost muşcaţi de căpuşe, aceştia având vârste între 21 – 53 de ani.

Tot la finalul săptămânii trecute la Urgenţa celui mai mare spital din Sălaj au ajuns 29 de persoane care suferă de boli de stomac, diagnosticele puse de medici fiind enterocolite, gastroduodenite şi gastrite. Cu colică abdominală au fost depistaţi cinci pacienţi, în timp ce alţi doi au fost găsiţi cu colică biliară.

În week-end, au ajuns la UPU 314 persoane. Din totalul de cazuri, 73 au însemnat cazuri de urgenţe reale, iar pentru 74 de pacienţi, medicii au dispus internarea.

Mihaela Moldovan

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »