În ultima săptămână, poliţiştii locali au dat amenzi de peste 4.800 de lei

Mihaela Oprea 29 august 2012 0
În ultima săptămână, poliţiştii locali au dat amenzi de peste 4.800 de lei

Activităţile desfăşurate de poliţiştii locali în ultima săptămână s-au lăsat cu sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 4.800 de lei. Cele mai multe amenzi au fost date celor care şi-au parcat maşinile pe interzis.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Zalău, Lucian Trif, a declarat că în perioada 20-29 august, agenţii au acţionat pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, păstrarea curăţeniei, identificarea persoanelor care parchează autovehicule în alte locuri decât cele special amenajate, combaterea actelor de cerşetorie, pentru depistarea şi identificarea persoanelor care desfăşoară activităţi de comerţ stradal fără îndeplinirea formelor legale, precum şi susţinerea unui aspect civilizat al arterelor pietonale şi a pieţelor din municipiu. “Ca urmare a activităţilor desfăşurate în intervalul analizat au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 4.820 de lei. Cele mai multe sancţiuni, respectiv 15, în valoare de 7.000 de lei, au fost date pentru parcarea autovehiculelor în alte locuri decât cele special amenajate. Cu opt amenzi s-au ales persoanele prinse răscolind gunoiul din containere în vederea recuperării de diferite obiecte, în timp ce şapte persoane au fost amendate pentru apelarea la mila publică, deşi sunt apte de muncă”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, alte sancţiuni au fost date pentru tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect, ori prin strigăte sau larmă, aruncarea resturilor alimentare în alte locuri decât cele special amenajate, aruncarea de hârtii, resturi de ţigări, coji de seminţe pe domeniul public, neîncheierea contractelor pentru efectuarea operaţiunilor de ridicare şi transportare a molozului rezultat din remodelarea apartamentelor etc.
Totodată, în perioada respectivă au fost înregistrate telefonic 46 de sesizări, 44 au fost rezolvate operativ, iar două au fost trimise spre soluţionare altor instituţii abilitate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »