În saloanele de înfrumuseţare, vopsea de păr şi oje dubioase

Sălăjenii trebuie să ştie că îşi asumă riscuri atunci când aleg să se înfrumuseţeze în saloanele de cosmetică, manichiură-pedichiură sau coaforuri. Şi aceasta din cauza faptului că multe saloane folosesc produse cosmetice de provenienţă incertă sau dubioasă. Asta au constat şi comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Sălaj în urma unui control desfăşurat recent la mai multe saloane de înfrumuseţate din întreg judeţul.

După cum a explicat Dorina Rednic, inspector-şef adjunct la instituţia precizată, o amplă acţiune de verificare la un număr de 14 saloane de înfrumuseţare din întreg judeţul a scos la iveală faptul că diferite produse constând în creme de faţă, vopsea de păr, ojă sau oxidant erau utilizate fără a avea termen de valabilitate, lipseau elemente de identificare şi caracterizare şi fără traducerea în limba română. Totodată, operatorii care prestau servicii de înfrumuseţare nu aveau afişate tarifele pentru serviciile practicate. Astfel, din cei 14 operatori verificaţi, şapte au fost sancţionaţi cu amenzi şi avertismente. “Au fost aplicate patru amenzi în valoare de 12.000 de lei şi trei avertismente şi s-a dispus retragerea de la utilizare a unor produse cosmetice în valoarea de 610 lei, majoritatea constând în lac de unghii, oxidant pentru vopseaua de păr, creme de faţă şi vopsea de păr”, a precizat Dorina Rednic.
Reprezentanţii CJPC Sălaj recomandă consumatorilor care apelează la serviciile unui cabinet de înfrumuseţare să verifice dacă lista tarifelor este completă, detaliată, cu precizarea tarifului şi a tuturor operaţiunilor care caracterizează serviciul. Pentru produsele de înfrumuseţare folosite, respectiv vopsea de păr, nuanţator, fixative, lac de păr, crème şi ojă se recomandă cilienţilor să ceară precizări despre termenele de valabilitate şi dovada sterilizării instrumentului utilizat.

Leave a Comment