In Salaj: Barbat ars intr-o explozie la instalatia de gaze

Magazin Salajean 13 martie 2012 0

In Salaj: Barbat ars intr-o explozie la instalatia de gazeBombele cu ceas din locuinte continua sa faca victime in Salaj. Fie ca este vorba de instalatii pe gaz improvizate, butelii cu gaz ruginite, lovite sau centrale de apartament neverificate ani la randul, probabilitatea ca acestea sa sara in aer este foarte ridicata. Dupa tragedia inregistrata la blocul E24 din Zalau, in urma cu circa patru ani, cand doua persoane au decedat iar alte cateva familii au ramas fara agoniseala de-o viata dupa ce imobilul a explodat in urma unor scurgeri de gaze, un alt salajean a fost la un pas sa treaca la cele vesnice. Este cazul unui barbat din Dersida, care a suferit arsuri pe 60 la suta din suprafata corpului, dupa ce instalatia de gaze din locuinta a explodat.

Un barbat in varsta de 36 de ani, din localitatea Dersida, a ajuns cu arsuri grave la spital, sambata seara, dupa ce instalatia pe gaz amplasata in baia din locuinta proprie a explodat. Acesta a suferit arsuri pe 60 la suta din suprafata corpului, fiind, in prezent, internat la Centrul de Arsi din Targu-Mures.

Nefericita intamplare s-a petrecut tocmai cand barbatul se pregatea sa intre sub dus. La un moment dat, instalatia pe gaze amplasata in baie a explodat, in deflagratie acesta suferind arsuri grave la nivelul corpului.

Omul a sunat imediat la numarul unic de urgenta 112, insa nu a mai asteptat interventia ambulantierilor. Potrivit purtatorului de cuvant al Serviciului de Ambulanta Salaj, Liviu Varga, barbatul a refuzat intampinarea pe drum a unui echipaj de interventie, s-a urcat la volanul masinii personale si s-a deplasat singur la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau.

Ajuns la spital, barbatul a fost preluat de personalul medical din Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU). Un barbat in varsta de 36 de ani, din localitatea Dersida, a ajuns la spital cu arsuri de gradul unu, doi si trei, prin flacara deschisa, pe 60 la suta din suprafata corpului, la nivelul toracelui si membrelor superioare si inferioare. Acesta a fost stabilizat din punct de vedere hemodinamic si respirator in UPU si, ulterior, transferat la Centrul de Arsi din Targu-Mures, ne-a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, Codruta Puscas.

Flacarile izbucnite in incapere au aprins doar perdeaua de la dus, nefiind nevoie de interventia pompierilor militari. La fata locului a ajuns si un echipaj de la Sectia de Politie Sarmasag pentru efectuarea cercetarilor.

Tragediile produse din cauza exploziilor survenite in urma scurgerilor de gaze ori la instalatii improvizate avand surse de alimentare gazul metan par a fi la ordinea zilei in judet. Doi tineri au murit, iar alte cateva familii au ramas, in urma cu aproximativ patru ani, fara locuinte si bunurile agonisite intr-o viata de om, dupa ce blocul in care locuiau, E24, din municipiul Zalau, a explodat din cauza unor scurgeri de gaze. Un alt nefericit eveniment s-a produs in luna iunie a anului trecut, la locuinta unei batrane de 77 de ani, din localitatea Stana, cand aceasta a verificat daca sunt scurgeri de gaze la butelia de la aragaz cu un chibrit aprins. In acel moment s-a produs deflagratia, femeia suferind arsuri grave la nivelul corpului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »