In Salaj, 12 unitati de panificatie au fost inchise

Magazin Salajean 19 decembrie 2006 0

In Salaj, 12 unitati de panificatie au fost inchiseUnitatile de morarit si panificatie, care nu corespund standardelor europene de calitate si siguranta alimentara, nu vor mai putea functiona dupa aderare. Aceasta masura a fost luata, deoarece Uniunea Europeana nu permite nici un compromis, cand vine vorba de siguranta alimentara a populatiei.

Procesul de inchidere a unitatilor de morarit si panificatie a inceput deja, continuand si dupa 1 ianuarie 2007 sub stricta monitorizare a Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare.

Ionel Dochitoiu, director executiv al compartimentului Siguranta Alimentelor din cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVA) Salaj, a declarat ca, la nivelul judetului nostru, exista 53 de unitati de panificatie. Din totalul unitatilor, in momentul de fata, doar 38 sunt functionale.

In urma controalelor efectuate de catre inspectori pe raza judetului Salaj, in cursul acestei luni, au fost suspendate trei unitati, care nu corespundeau standardelor europene de calitate si siguranta alimentara. Celor trei agenti economici suspendati li s-a dat posibilitatea de a intra in legalitate, in termen de o luna.

Directorul a afirmat ca, in urma controalelor desfasurate pe parcursul unui an de zile, au fost interzise si, implicit, inchise 12 unitati de panificatie. masura de inchidere a acestora s-a dispus atat in urma controalelor, cat si din initiativa administratorilor de societati.

Sper ca cele trei unitati sanctionate cu suspendarea activitatii isi vor reglementa situatia, pentru ca astfel, pe raza judetului Salaj sa existe 41 de unitati de panificatie, a conchis directorul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »