In lupta cu focul in Padurea Bradet

Magazin Salajean 24 martie 2010 0

In lupta cu focul in Padurea Bradet

Zeci de pompierii au impanzit, ieri, padurea din preajma Parcului Municipal Bradet, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetatia uscata, care s-a extins la Cabana Bradet. Mai mult, un accident de circulatie produs in zona i-a pus pe jar pe pompieri, pentru a salva o victima din autoturismul cuprins de flacari. Din fericire insa, toate interventiile au constat intr-o aplicatie practica initiata de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Porolissum al judetului Salaj.

Ca urmare a numarului in crestere de interventii pentru stingerea incendiilor izbucnite la vegetatia uscata, ISU Salaj a organizat si desfasurat, in data de 23 martie, o aplicatie tactica de cooperare cu trupe si transmisiuni in teren pentru stingerea unui incendiu produs la Ocolul Silvic Stejarul (Parcul municipal Bradet). Peste 100 de cadre de interventie au participat la acest exercitiu. Ca prima interventie, pompierii au actionat pentru stingerea unui presupus incendiu la cabana Bradet, actionand si cu scara metalica din dotare. Dupa stingerea flacarilor, pompierii s-au deplasat in padure, unde au limitat incendiul izbucnit la vegetatia uscata. Fara sa apuce sa-si traga suflul, pompierii au fost solicitati din nou, la un accident de circulatie produs la intrarea in municipiul Zalau. In presupusul impact, autoturismul a luat foc, soferul ramanand captiv intre fiarele contorsionate ale masinii. Pompierii au stins flacarile, dupa care au intervenit cu echipamentul de descarcerare, reusind sa scoata victima din autoturism. Aceasta a fost predata echipajului medical de la Serviciul de Ambulanta.

Purtatorul de cuvant al ISU Salaj, Lucian Jacodi, ne-a comunicat ca aplicatia a avut ca scop verificarea gradului de pregatire, desfasurare si conducere a actiunilor de interventie pentru localizarea si lichidarea urmarilor unui incendiu la fondul forestier. La operatiune au participat din partea ISU Salaj, grupa operativa a inspectoratului, Detasamentul de Pompieri Zalau, Garda de interventie Nr.2 Cehu Silvaniei, Sectia de Pompieri Simleu Silvaniei si Sectia de pompieri Jibou. Alte forte participante au fost conducerea Ocolului Silvic Stejarul, Politia Municipiului Zalau, Inspectoratul Judetean de Jandarmi si Serviciul de Ambulanta Zalau. Fortele ISU Salaj, precum si ceilalti participanti, au actionat operativ rezolvand cu succes toate situatiile de urgenta cuprinse in aplicatie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »