In doar sapte zile: Zeci de soferi au ramas pietoni

Magazin Salajean 2 august 2010 0

In doar sapte zile: Zeci de soferi au ramas pietoni Aproape 40 de soferi au ramas fara permisul de conducere, in ultima saptamana, dupa ce politistii i-au oprit in trafic pentru ca incalcarea unor reguli de circulatie. Potrivit raportului intocmit de Serviciul Politiei Rutiere din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, in perioada 23 – 29 iulie, politistii rutieri au constatat 15 fapte de natura penala si 708 fapte contraventionale sanctionate cu amenzi in valoare totala de 93.000 de lei.

Cele mai multe amenzi au fost scrise pe numele conducatorilor auto, respectiv 604 sanctiuni contraventionale, dintre care 343 au fost acordate soferilor care au depasit viteza limita legala.

Pe langa amenda primita, 38 de conducatori auto au ramas si fara permisul de conducere. Un numar de 38 de soferi, pe langa amenda primita, au ramas si fara permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce: sase – pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, 11 – pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de kilometri pe ora, noua – pentru efectuarea neregulamentara a manevrei de depasire, si 12 – pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii de trecere pietonilor sau vehiculelor in drept ori ca urmare a circulatiei pe contrasens, se arata in informatia de presa.

Contraventional, au fost sanctionati si 73 de pietoni, care au traversat strada pe interzis, 24 persoane s-au ales cu sanctiuni pentru ca s-au deplasat pe biciclete sau mopede neechipate corespunzator, in timp ce alte sapte persoane au primit amenzi si avertismente fiind prise conducand carute pe drumul public fara ca acestea sa fie echipate corespunzator. In perioada analizata au fost retinute si cinci certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »