In doar o saptamana: Politistii rutieri au dat amenzi de peste 440.000 de lei

Magazin Salajean 10 martie 2009 0

In doar o saptamana: Politistii rutieri au dat amenzi de peste 440.000 de leiAgentii Politiei Rutiere din Salaj au constatat in perioada 27 februarie – 6 martie patru fapte de natura penala si 2.422 de fapte contraventionale, sanctionate cu amenzi in valoare totala de 442.000 de lei. Din pacate, marea pondere a celor sanctionati, respectiv 1.708 soferi prinsi de cele sase radare fixe din judetul Salaj, vor ingrasa conturile firmei private care a amplasat aparatele in judet, in loc ca acei bani sa mareasca fondurile bugetare ale statului. Cu toate acestea, eficienta radarelor fixe si-a spus cuvantul prin scaderea semnificativa a numarului de accidente rutiere. Daca de la inceputul anului in curs, la nivelul judetului au avut loc 16 accidente grave soldate cu un mort si 19 raniti grav, in aceeasi perioada a anului trecut, au fost inregistrate 20 de accidente grave soldate cu 8 morti si 31 raniti grav. In decursul celor sapte zile analizate, pe raza judetului Salaj s-au inregistrat doua accidente de circulatie grave soldate cu trei raniti grav si un ranit usor, precum si doua accidente usoare soldate cu trei raniti usor. Si prin intermediul aparatelor radar mobile, politistii rutieri au sanctionat 135 de soferi care au depasit viteza maxima legala, ne-a comunicat Tincuta Dumuta, purtatorul de cuvant din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Salaj.

In perioada amintita, 33 de persoane au fost amendate pentru ca au oprit ori stationat autovehiculul in locuri interzise, iar altor 36, pe langa amenda primita, le-a fost suspendat si dreptul de conducere. Doua persoane au ramas fara permis pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, trei pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 km/h si 30 de persoane pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii pietonilor sau autovehiculelor sau efectuarea manevrei de depasire neregulamentara ori ca urmare a circulatiei pe contrasens. Tot fara permis de conducere a ramas si o persoana care nu a anuntat si nu s-a prezentat la unitatea de politie competenta in termen de 24 de ore de la implicarea intr-un accident de circulatie in urma caruia a rezultat numai avarierea vehiculului, ne-a declarat Tincuta Dumuta.

De asemenea, politistii au sanctionat contraventional si 113 persoane care, in calitate de pietoni, au traversat ori s-au deplasat neregulamentar de-a lungul drumului public. Privind starea tehnica a autovehiculelor, au fost retinute sapte certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »