In doar o saptamana, Amenzi de circulatie de peste 70.000 de lei

Magazin Salajean 30 iunie 2009 0

In doar o saptamana, Amenzi de circulatie de peste 70.000 de leiIn actiunile desfasurate pentru prevenirea si combaterea accidentelor rutiere, agentii de Politie Rutiera din judetul Salaj au constatat, in perioada 19-25 iunie, sapte fapte de natura penala (unul pentru conducerea unui autovehicul de catre o persoana cu alcoolemie peste limita legala, trei pentru conducere autovehicul neinmatriculat si alte trei pentru conducerea unui autovehicul cu numar de inmatriculare fals) si 753 de fapte contraventionale, soldate cu amenzi in valoare totala de 71.000 de lei.

Astfel, in perioada amintita au fost sanctionate contraventional 75 de persoane, care in calitate de pietoni au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, 46 de persoane care s-au deplasat pe mopede sau biciclete neechipate corespunzator ori in timp ce se aflau sub influenta bauturilor alcoolice si doua persoane care conduceau carute tractate de animale, fara ca acestea sa fie echipate corespunzator. Insa, ca de fiecare data, marea pondere a celor sanctionati o constituie conducatorii auto, care reprezinta si cea mai numeroasa categorie de participanti la trafic. Din cei 630 de soferi amendati, 286 au condus autovehicule cu viteza peste limita legala, 16 au oprit ori stationat autovehiculul in locuri interzise, iar 27 de conducatori auto, pe langa amenda primita, au ramas si fara permisul de conducere. Trei au ramas fara permis pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, trei pentru conducerea unor autovehicule cu defectiuni tehnice grave, noua pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de km/h si alti 11 pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii pietonilor sau autovehiculelor, efectuarea manevrei de depasire neregulamentara ori ca urmare a circulatiei pe contrasens, a declarat Nadia Serban, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj. In aceeasi perioada, politistii au retinut si 14 certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

Din pacate, in perioada analizata, pe raza judetului Salaj s-au inregistrat si trei accidente de circulatie grave, soldate cu trei raniti grav, precum si sase accidente usoare soldate cu ranirea usoara a opt persoane. De la inceputul anului in curs, la nivelul judetului au fost inregistrate 79 de accidente grave, soldate cu sapte morti si 90 de raniti grav. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost inregistrate 74 de accidente grave, soldate cu 12 morti si 84 de raniti grav, situatia se prezinta astfel: mai mult cu cinci accidente grave, sase raniti grav si mai putin cu cinci morti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »