In coma la spital, dupa o depasire neregulamentara

Magazin Salajean 7 mai 2010 0

In coma la spital, dupa o depasire neregulamentaraUn barbat de 31 de ani, din Bistrita, a fost adus in coma la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau, joi dimineata, dupa ce autoturismul in care se afla a intrat intr-un stalp de beton din localitatea Surduc. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Nadia Serban, accidentul s-a produs in jurul orei 10, cand Mihai Florin C., de 28 de ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism prin localitatea Surduc, a efectuat o manevra de depasire in curba, acrosand usor un alt autoturism condus de O. Laslo, de 46 de ani.

Primul autoturism a derapat si a intrat intr-o coliziune cu un stalp de pe marginea carosabilului, soferul autoturismului, Mihai C., fiind grav ranit. La fata locului au fost chemati si pompierii militari, pentru a-l scoate pe ranit dintre fiarele contorsionate ale masinii. Barbatul a fost predat in stare de inconstienta Serviciului de Ambulanta in vederea acordarii de ingrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau. La Unitatea de Primire a Urgentelor a fost adus un barbat din Bistrita, in coma de gradul II pe III, cu politraumatism prin accident rutier.

Pacientul prezenta traumatism cranio-facial, plagi escoriate frontale partea stanga, hematon la nivelul capului, fracturi multiple la nivelul craniului, traumatism toracic si multiple fracturi costale, ne-a spus purtatorul de cuvant al unitatii spitalicesti amintite. Dupa ce a fost tratat la urgenta Spitalului Judetean, barbatul a fost transferat, tot in stare de inconstienta, la Clinica de Neurochirurgie Cluj-Napoca. Politia continua cercetarile in acest caz.

Barbat de 200 de kilograme, accidentat grav

Un satamarean de 48 de ani si care cantareste 200 de kilograme a ajuns in soc traumatic la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau, dupa ce a fost implicat, joi, intr-un accident de circulatie petrecut pe Dealul Gorgana. Medicii sunt rezervati in privinta sanselor barbatului. Acesta se afla in masina condusa de o femeie de 28 de ani, tot din Satu Mare, cand aceasta a pierdut controlul volanului si a iesit in afara partii carosabile. Politistii au stabilit ca accidentul s-a produs din cauza ca soferul masinii, Ruxandra P., de 28 de ani, din Satu Mare, nu a adaptat viteza la conditiile de drum – carosabil umed, si a iesit in afara partii carosabile. A fost nevoie de interventia pompierilor pentru a-l scoate pe barbatul obez din masina.

Detasamentul de Pompieri Zalau a fost solicitat sa intervina pe Drumul European E81 intre localitatile Sanmihaiul Almasului si Poarta Salajului la un accident rutier. Ajunsi la fata locului s-a constatat faptul ca in masina se afla o victima incarcerata, respectiv Dumitru P., de 49 de ani, din Satu Mare. Echipa de descarcerare a eliberat victima prinsa intre fiarele contorsionate, desi interventia a fost una mai dificila, din cauza faptului ca victima este o persoana supraponderala, a mentionat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum Salaj, Andrei Crisan.

Barbatul a fost predat Serviciului de Ambulanta in vederea acordarii de ingrijiri medicale. Pacientul a fost adus la Unitatea de Primire a Urgentelor in soc traumatic, cu traumatism toracic sever si abdominal. Pacientul sufera de diabet zaharat si obezitate de gradul IV. Barbatul a fost supus unei interventii chirurgicale, pronosticul fiind rezervat, a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Zalau.

Zeci de sesizari pentru politistii comunitari

Zeci de zalauani au apelat, in doar o saptamana, la serviciile agentilor comunitari, majoritatea pentru a reclama persoanele care tulbura ordinea si linistea publica. Purtatorul de cuvant al Politiei Comunitare Zalau, Lucian Trif, ne-a comunicat ca, in perioada 29 aprilie – 6 mai, agentii comunitari au raspuns la 30 de sesizari ale cetatenilor, dintre care 20 au fost rezolvate pe loc, iar restul au fost transmise institutiilor abilitate pentru competenta solutionare.

Majoritatea sesizarilor au fost facute de cetateni cu privire la grupuri de tineri ori alte persoane care tulbura ordinea si linistea publica, prin strigate sau care asculta muzica la intensitate mare. Sunt tot felul de sesizari: ca pe o anumita strada din municipiu este neastupata o groapa de canal ori ca este cazut un semn de circulatie, ca anumite persoane arunca mizerii (coji de seminte si ambalaje) in parcurile de joaca sau rup florile din spatiile verzi ale municipiului ori chiar faptul ca anumite persoane apeleaza la mila publica desi sunt apte de munca.

Drept urmare, in perioada analizata, agentii comunitari au sanctionat 11 persoane care au tulburat ordinea si linistea publica prin strigate si folosirea de instrumente muzicale la intensitate mare, tot 11 sanctiuni au fost aplicate pentru apelarea la mila publica a unor persoane apte de munca, zece persoane au fost sanctionate pentru ca au aruncat resturi de tigari, coji de seminte, ambalaje etc. pe domeniul public, iar patru au fost amendate pentru consum de alcool pe domeniul public, a afirmat Lucian Trif. Totodata, noua persoane au fost sanctionate pentru ca au parcat autoturismele in zone nepermise, patru – deoarece au desfasurat activitatii de comert stradal fara indeplinirea formelor legale, iar alte cinci persoane au fost sanctionate deoarece au utilizat echipamentele din parcurile de joaca avind varsta mai mare decat cea permisa in regulamentul de functionare. In total, in saptamana amintita, agentii comunitari au aplicat cetatenilor 63 de sanctiuni contraventionale, dintre care 37 cu avertisment si 26 cu amenzi in valoare totala de 4.090 de lei.

La furat de flori in Cimitirul Eroilor

Tot in perioada respectiva, in noaptea de miercuri spre joi, agentii comunitari au depistat trei persoane din Zalau avand asupra lor flori furate din Cimitirul Eroilor din municipiu. Lucian Trif ne-a comunicat ca agentii comunitari au identificat, la ora 23:45, in timp ce executau serviciul de patrulare in zona cimitirului, trei persoane care aveau asupra lor flori a caror provenienta nu a putut fi justificata.

In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca este vorba despre numitii Martin L., Florica C. si Alisabeta P., toti din Zalau, care au declarat ca florile au fost sustrase din Cimitirul Eroilor. Cele trei persoane au fost santionate cu avertisment, cu conditia ca vor remedia prejudiciul cauzat. In caz contrar, agentii comunitari ii vor sanctiona contraventional pe cei trei faptasi cu amenzi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »