In coma alcoolica la 12 ani

Magazin Salajean 28 decembrie 2007 0

In coma alcoolica la 12 ani

Ca in fiecare an, salajenii nu au mai tinut seama de masura in ceea ce priveste distractia de Craciun, iar excesele in care au alunecat unii le-a dat de lucru medicilor de la Urgenta. Potrivit unui comunicat de presa, nu mai putin de 630 de cazuri au ajuns pe mana cadrelor medicale in perioada 21 – 26 decembrie, numarul pacientilor din aceste cinci zile fiind de aproximativ trei ori mai mare decat cel al cazurilor ce ajung la spital intr-un week-end obisnuit. Alcoolul a doborat 18 persoane si, din pacate, printre ele s-au regasit si minori. Astfel, cel mai grav caz a fost al unui baiat de doar 12 ani, din Zalau, care a fost adus la Urgenta in coma etanolica de grad I/II. Baiatul a fost adus la spitalul judetean in Ajunul Craciunului, tot in aceeasi zi medicii acordand ingrijiri si unui barbat de 49 de ani, din Nusfalau. Acesta a fost muscat de mana de un alt barbat, plaga fiind urmarea unei agresiuni, semn ca alcoolul a tulburat si a agitat iar spiritele.

Cum nu doar la alcool se fac excese in perioada sarbatorilor, trei persoane au consumat prea multe alimente. Este vorba de o tanara de 21 de ani si de o femeie de 39 de ani, ambele din Jibou, si de un barbat de 20 de ani, din Romanasi.

Tot grava a fost si situatia a doi salajeni din Jibou, care au ajuns la Urgenta cu diagnosticul de intoxicatie cu monoxid de carbon.

Intre 21 – 26 decembrie, 29 de mamici au adus pe lume bebelusi , copiii nascuti de Craciun fiind cazurile fericite de la Urgenta.

Alte 164 de persoane au necesitat ingrijiri pentru traumatisme, contuzii, fracturi si entorse, bilantul pentru perioada sus amintita aratand ca, din cele 630 de cazuri, 194 au fost internate in spital.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »