In atentia ziarului Magazin Salajean

Magazin Salajean 5 octombrie 2006 0

Subsemnatul Puscas Ioan – medic, profesor universitar – in cadrul dreptului la replica precizez urmatoarele: Articolul Cald omagiu tov. Elena Ceausescu… din ziarul Magazin Salajean, aparut in 3 octombrie 2006, articolul scris in numele meu, NU IMI APARTINE, nu l-am scris si nu am stiut de el, eu nu am elogiat-o niciodata pe Elena Ceausescu.

Acest articol a fost scris de catre Ileana Petrean – ziarista la cotidianul local de atunci, Nazuinta.

Cand am vazut articolul in ziar, la data aparitiei lui, in 1987, i-am telefonat imediat ziaristei Ileana Petrean despre care am aflat ca ea l-a scris si am avut o discutie foarte dura cu aceasta (insotita de injurii), spunandu-i ca va veni ziua cand va da socoteala pentru acest gest.

Ea s-a justificat spunandu-mi ca a fost obligata de catre organele de partid sa scrie acest articol, respectiv de catre tov. Beldeanu Grigore, care era secretar judetean al P.C.R., responsabil cu propaganda.

Doresc sa subliniez ca Elena Ceausescu ma ura in asa masura incat a dat ordin sa nu fiu lasat la tratament in strainatate, cu toate ca eram grav bolnav, spunandu-i ministrului sanatatii ca mai bine sa moara in tara ca sa nu mai cheltuim banii Statului cu transportul.

Va rog sa o consultati in aceasta problema si pe ziarista Ileana Petrean si, la fel, arhivele Tribunalului Judetean Salaj unde veti gasi o amenda penala in valoare de 200.000 lei, suma uriasa inainte de 1989, amenda pe care am primit-o din ordinul Elenei Ceausescu.

In concluzie, NU I-AM ELOGIAT NICIODATA PE CEI DOI DICTATORI si nu am semnat nici un articol despre ei, indiferent cine l-ar fi scris in numele meu.

Va rog sa publicati aceste precizari in virtutea dreptului la replica si intr-un loc in care cititorii sa poata vedea cu usurinta raspunsul meu, pentru a afla adevarul.

Doua pedepse pentru aceeasi greseala. Si-o si mai grea autopedeapsa

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »