Iarna, pe ulitele Salajului

Magazin Salajean 7 februarie 2012 0

Iarna, pe ulitele SalajuluiCu toate ca a scapat de cod galben ori portocaliu, Salajul a avut parte de ninsori in week-end, astfel ca ieri, drumarii aveau inca de lucru, iar actiunile de deszapezire erau in plina desfasurare. In general, lucrurile au mers mai bine ca zilele trecute, cand cu greu puteai urni autovehiculele de tonaj mare pe panta Mesesului si cand, prin cartierele Zalaului, era un covor alb intact. Pe de alta parte, gerul a continuat sa dea batai de cap salajenilor: in timp ce autoritatile au incercat sa ii adune de pe strazi pe cei fara adapost, multi din acestia au tinut mortis sa ramana in continuare sub cerul liber, furati de ideea libertatii.

Ninsorile inregistrate in Salaj, la finele saptamanii trecute, au fost atat de bogate incat au acoperit judetul cu un covor pufos de omat. In timp ce majoritatea salajenilor au iesit din case doar pentru urgente, drumarii si-au scos utilajele pe trasee inca din cursul noptii, pentru a se asigura ca spre dimineata, caile de circulatie vor fi cat de cat curatate. In week-end, cand ninsorile nu au contenit, actiunile de deszapezire au mers mai greu, dar incepand cu noaptea de duminica spre luni, drumarii au fost cei care au impus un ascendent asupra fortelor naturii.

Ca urmare, pe drumurile nationale din judet, utilajele au adus carosabilul la negru, iar traficul s-a desfasurat fara probleme, desi in conditii de iarna. Directorul Sectiei Drumuri Nationale Zalau, Mircea Crisan, ne-a declarat ca, in afara autovehiculelor care au avut probleme pe Meses in week-end, ieri nu s-au inregistrat alte incidente de acest gen.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »