I-a spart maşina cu pietre

Magazin Salajean 15 martie 2011 0

I-a spart maşina cu pietre

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, din Zalău, este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, după ce, duminică după-amiază, a avariat maşina unui alt zălăuan, aruncând cu pietre în aceasta. Un jandarm a observat toată întâmplarea şi, deşi se afla în timpul liber, s-a luat pe urmele infractorului, imobilizându-l până la intervenţia autorităţilor.

Ofiţerul de relaţii publice din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, căpitan Cristian Bolfă, a declarat că bărbatul a încercat să scape basma curată, spunând că proprietarul autoturismului l-a ameninţat.

Duminică, în jurul orei 18.30, un subofiţer al unităţii, aflat în timpul liber, a sesizat faptul că un bărbat a spart geamurile laterale ale unui autoturism parcat pe strada Simion Bărnuţiu din municipiul Zalău. Jandarmul a trecut la urmărirea făptuitorului, l-a prins şi imobilizat şi a anunţat dispeceratul unităţii de producerea incidentului. Ajunşi la faţa locului, jandarmii au identificat bărbatul ca fiind E.P. în vârstă de 60 de ani, din municipiu. Acesta a declarat că a spart geamurile autoturismului din cauză că proprietarul acestuia îl ameninţase cu acte de violenţă, a declarat căpitan Bolfă. La faţa locului s-au prezentat şi poliţiştii care au preluat cazul.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul a aruncat cu pietre în autoturism, spărgând astfel geamurile din partea stângă a maşinii şi avariind aripa stângă, cauzând un prejudiciu în valoare de 1.000 de lei. Proprietarul autoturismului avariat s-a deplasat la sediul Poliţiei Municipale unde a depus plângere pentru distrugere, a declarat Maria Cristea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sălaj.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

Amendat pentru injurii aduse forţelor de ordine

Un zălăuan în vârstă de 37 de ani a fost sancţionat de către jandarmi cu amendă în valoare de 400 de lei, după ce, fiind luat la întrebări pentru faptul că acesta consuma băuturi alcoolice pe domeniul public, în apropierea Sălii Sporturilor din municipiu, a reacţionat agresiv, aducând şi injurii forţelor de ordine. Pe lângă amendă, zălăuanul s-a ales şi cu interdicţia de a participa la meciurile de volei pentru următoarele şase luni.

Ofiţerul de relaţii publice din cadrul Jandarmeriei Sălaj, căpitan Cristian Bolfă, a afirmat că bărbatul insista să intre la meci, deşi consumase băuturi alcoolice. Sâmbătă, în jurul amiezii, un echipaj de jandarmi care asigura ordinea publică în zona apropiată Sălii Sporturilor din municipiu, la meciul de volei dintre echipele V.C. Remat Zalău şi C.S.M. Bucureşti, l-a identificat pe B.C., de 37 de ani, din Zalău, care a avut un comportament agresiv şi a adresat injurii şi expresii jignitoare la adresa organizatorilor şi a forţelor de ordine. Bărbatului nu i s-a permis să pătrundă in incinta arenei sportive, acesta fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a declarat Bolfă.

Scandalagiul a fost sancţionat contravenţional de către jandarmi cu amendă de 400 de lei, iar, în conformitate cu Legea nr. 4 din 2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, s-a dispus pe lângă sancţiunea pecuniară şi măsura complementară a interzicerii accesului la meciurile de volei pe o perioadă de şase luni.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »