Hunedoreancă prinsă în trafic fără permis

Magazin Salajean 16 martie 2011 0

Hunedoreancă prinsă în trafic fără permis

O tânără în vârstă de 21 de ani, din judeţul Hunedoara, s-a ales în cursul zilei de luni cu dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, după ce a fost oprită în trafic de poliţiştii sălăjeni. Aceasta a fost prinsă de poliţiştii Postului de Poliţie Gârbou, în timp ce conducea autoturismul între localităţile Gârbou şi Călacea, fără a poseda permis de conducere.

Contrabandist demascat de poliţişti

Un clujean în vârstă de 46 de ani s-a ales cu un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, după ce poliţiştii au descins luni dimineaţa la reşedinţa acestuia din comuna Almaşu. Oamenii legii au găsit la locuinţa acestuia o cantitate însemnată de marfă de contrabandă, printre care tutun vrac, dispozitive de fabricarea ţigaretelor, petarde, chiar şi produse alimentare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea, descinderea a avut loc în cursul zilei de luni, între orele 7.30 şi 10.30. Poliţiştii Postului de Poliţie Almaşu, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Biroului de Ordine Publică din Mediul Rural şi a celor din cadrul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Sălaj, au descins la reşedinţa din comuna Almaşu a unui bărbat în vârstă de 46 ani, din judeţul Cluj. În urma percheziţiei domiciliare, au fost găsite 1.350 de grame tutun vrac prelucrat, patru dispozitive pentru fabricarea ţigaretelor, 49 de ţigarete contrafăcute, 200 de bucăţi hârtie şi filtru pentru fabricarea ţigărilor, 1.320 de petarde, 29 de bucăţi artificii, precum şi bunuri alimentare în valoare de 1.600 lei, pentru care nu avea documente legale care să ateste provenienţa mărfii, a declarat purtătorul de cuvânt.

Întreaga cantitate de marfă de contrabandă a fost confiscată. Pe numele bărbatului poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, contrabandă, comercializare de produse accizabile nemarcate şi deţinere de substanţe explozive, fapte prevăzute de Legea 241/2005, privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, Legea 86/2006, privind Codul Vamal al României, Legea 571/2003, privind Codul Fiscal şi Legea 126/1995 privind regimul materialelor explozive.

Hoţi prinşi “cu mâţa-n sac”

Doi bărbaţi cu vârste de 25 şi 37 de ani, ambii din localitatea Pria, s-au ales în cursul zilei de luni cu dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, după ce în data de 4 martie, anul curent, i-au sustras unui localnic bunuri în valoare de 1.000 lei. Potrivit datelor Poliţiei Sălaj, în urma activităţilor specifice, desfăşurate de poliţiştii Postului de Poliţie Cizer, autorii F.Ş şi C.R. au fost identificaţi. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat păgubitului. Suspecţii riscă să ajungă după gratii pentru cel puţin trei ani, în cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »