Hoţii năvălesc în gospădăriile sălăjenilor

Mihaela Oprea 28 septembrie 2012 2
Hoţii năvălesc în gospădăriile sălăjenilor

Infracţiunile de furt continuă să înregistreze un trend ascendent în ultima perioadă, în gospodăriile sălăjenilor. Însă, cum “ulciorul nu merge de multe ori la apă”, oamenii legii au reuşit să prindă suspecţii, pe numele acestora întocmind dosare de cercetare penală pentru furt.
Potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj, la finele săptămânii trecute, poliţiştii sălăjeni au identificat suspecţii unor furturi comise în mai multe localităţi din judeţ. Unul dintre aceştia este Vasile P., de 48 de ani, din Cluj-Napoca, care este suspectat că a furat, din locuinţa unei femei din Trestia, bunuri electronice în valoare de 5.000 de lei. Prejudiciul nu a fost recuperat.
Într-un alt caz de furt sunt implicaţi trei autori. “Poliţiştii din Românaşi îi cercetează pe Ministru L., de 22 de ani, Traian L., de 24 de ani, şi Ciprian L., de 25 de ani, pe care-i suspectează că au furat cu căruţele, de pe terenul agricol proprietatea lui G. Laurenţiu, din Păuşa, aproximativ 1.000 de kilograme de lucernă, în valoare de 500 de lei. Prejudiciul a fost recuperat parţial”, se arată în informaţia de presă.
Potrivit aceloraşi surse, în atenţia poliţiştilor se află şi Patron C., de 17 ani, care a tăiat şi sustras material lemnos din esenţă goron din pădurea particulară a  lui Nicolae Ţ.P., din Românaşi, în valoare de aproximativ 1.400 de lei. Prejudiciul a fost recuperat parţial.
Poliţiştii din Buciumi fac cercetări şi cu privire la Casiu L., de 22 de ani, şi Tiberius L., de 18 ani, ambii din Bogdana, care se pare că au sustras dintr-o anexă a unei consătene un aparat de sudură în valoare de aproximativ 300 de lei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.
În toate aceste cazuri, suspecţii sunt cercetaţi penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, riscând să ajungă în spatele gratiilor. Pentru săvârşirea acestei fapte, legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de până la 15 ani.
În alte situaţii, hoţii sălăjeni îşi încearcă norocul prin alte judeţe. Este cazul a două tinere sălăjence care au încercat să fure bunuri dintr-o locuinţă din localitatea maramureşeană Certeze. Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Certeze au fost sesizaţi telefonic de către Maria S., de 66 de ani, din Certeze, despre faptul că a surprins în locuinţa sa două tinere de etnie rromă, în timp ce încercau să sustragă bunuri, care au părăsit locuinţa fără a putea fi identificate. In urma cercetărilor efectuate de poliţişti, au fost identificate autoarele Alina L., de 23 de ani, din Odorhei, şi Titiana R., de 18 ani, din comuna Gîrbou, din judeţul Sălaj. Acestea sunt cercetate în stare de libertate pentru violare de domiciliu şi tentativă la furt calificat.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. mars 29 septembrie 2012 at 11:14 - Reply

    L. = Lacatus
    R. = Rostas

  2. Anonim 1 octombrie 2012 at 07:08 - Reply

    hotii=tiganii

Lasa un Raspuns »