Hoţi prinşi de poliţiştii sălăjeni

Mihaela Oprea 3 ianuarie 2013 0
Hoţi prinşi de poliţiştii sălăjeni

Trei furturi comise în ultima săptămână în judeţ au fost soluţionate de către poliţiştii sălăjeni. Unul dintre autorii furturilor a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 19 zile, după ce oamenii legii au constatat că acesta a mai săvârşit anul trecut trei furturi pentru care este cercetat penal.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că primul dintre furturile cercetate de poliţişti a avut loc în noaptea de 27 spre 28 decembrie 2012. “Tânărul Alexandru N., de 20 de ani, din Jibou, a intrat în incinta unui magazin din localitatea Someş Guruslău, de unde a sustras bunuri alimentare, ţigări, băuturi alcoolice şi alte bunuri în valoare de 6.000 de lei. Poliţiştii din Năpradea au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru furt”, a declarat purtătorul de cuvânt.
În noaptea de 26 spre 27 decembrie 2012, din autobuzul aparţinând unei firme de transport persoane din Bădăcin, ce fusese parcat în localitatea Sărmăşag, un autor a fost furat un monitor şi un cititor de carduri, în valoare de 5.600 de lei. “Poliţiştii din Sărmăşag l-au identificat pe suspectul de comiterea acestui furt ca fiind Cristian M., de 17 ani, din Sărmăşag. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate. De altfel, tânărul a mai fost cercetat, în anul care a trecut, în alte trei dosare de furt – două din locuinţă şi unul stradal”, a precizat Dumuţa. Potrivit sursei citate, în data de 28 decembrie 2012, suspectul a fost prezentat la Judecătoria Şimleu Silvaniei cu propunerea de arestare preventivă, instanţa emiţând un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 19 zile.
În data de 1 ianuarie, în jurul orei 21.00, poliţiştii din Sărmăşagd, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza localităţii Ilişua, l-au prins în flagrant pe C. Laszlo, de 30 de ani, care sustrăgea două flexuri şi o maşină de găurit, dintr-o autoutilitară parcată în curtea unui localnic. Prejudiciul, este estimat la 500 de lei, a fost recuperat în totalitate. Poliţiştii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru furt şi violare de domiciliu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »