Hoti prinsi de politistii din Jibou

Magazin Salajean 12 septembrie 2011 0

Hoti prinsi de politistii din Jibou

Hoti din Surduc si Letca au fost identificati, in aceste zile, pe raza orasului Jibou, in cadrul unor actiuni comune pentru diminuarea fenomenului infractional. In 7 si 8 septembrie, politistii jibouani au desfasurat actiuni in sistem integrat in cooperare cu Inspectoratul Judetean de Jandarmi Salaj, Politia Locala Jibou, Inspectoratul Teritorial de Munca Salaj si Garda Financiara Salaj. Potrivit informatiilor furnizate de Mariana Cristea, din cadrul compartimentului Relatii Publice din Inspectoratul Judetean de Politie Salaj, intre obiectivele acestor actiuni pot fi mentionate: diminuarea fenomenului infractional; mentinerea la un nivel scazut a infractionalitatii stradale; prevenirea si combaterea actelor de cersetorie in zona centrelor comerciale; prevenirea si combaterea faptelor de violenta; prevenirea si combaterea furturilor; ilegalitatilor din traficul rutier; a muncii la negru; prevenirea si combaterea ilegalitatilor in domeniul silvic. Au fost constatate sapte infractiuni, au fost aplanate sapte stari conflictuale si 15 societati comerciale au fost verificate. S-au dat 77 de amenzi contraventionale in valoare de peste 20.000 lei.

Oamenii legii au identificat, joi, suspectul in cazul furtului de materiale de constructii de la o societate din municipiu, in persoana lui Teodor S. de 24 ani, din comuna Surduc. Acesta, in 31 iulie a.c., a prejudiciat societatea cu 1.200 lei, paguba fiind recuperata in totalitate si predata partii vatamate. Tanarul este cercetat in stare de libertate pentru comiterea infractiunii de furt.

Alti trei barbati, cu varste cuprinse intre 38 si 44 ani, toti din comuna Napradea, s-au ales cu dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala. Acestia, in cursul anului 2010, in calitate de reprezentanti ai unor societati din judet, nu si-au inregistrat veniturile realizate prin prestari servicii in domeniul constructiilor, cauzand un prejudiciu la bugetul de stat de 35.000 lei.

Nu in cele din urma, au fost identificati presupusii autori, ai furturilor, din noaptea de 3 spre 4 septembrie, de telefoane mobile. Doi minori, cu varste cuprinse intre 17 si 18 ani, din comuna Letca, au sustras din incinta unei discoteci, din comuna Rus, cinci telefoane mobile. Paguba a fost recuperata in totalitate. Pe numele acestora, au fost intocmite dosare de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »