Hoti prinsi de politisti, dupa noua luni de investigatii

Magazin Salajean 18 februarie 2010 0

Hoti prinsi de politisti, dupa noua luni de investigatiiDupa noua luni de investigatii, politistii din cadrul Postului de Politie Maeriste au identificat, zilele trecute, autorii in cazul a doua furturi comise anul trecut si ramase, initial, cu autori necunoscuti. Potrivit datelor Politiei Salaj, primul furt s-a produs in noaptea de 15 spre 16 iunie 2009, la o societate comerciala din localitatea Cristelec.

Faptasul, respectiv Ioan L., de 29 de ani, din localitatea Capusu Mare, judetul Cluj, a sustras din incinta societatii diverse bunuri, precum cartele telefonice, bautura, cafea si tigari, cauzand un prejudiciu de aproximativ 4.000 de lei.

Cel de-al doilea furt s-a produs tot in cursul lunii iunie 2009. Gheorghe S., de 35 de ani din Zalau, profitand de lipsa de acasa a lui Teodor T., din Giurtelecu Simleului, a sustras diverse bunuri: un motor electric, o pompa de apa si masina electrica, valoarea prejudiciului fiind de 500 de lei. Ambii sunt acum cercetati de politisti, pentru comiterea infractiunii de furt calificat.

Politistii vor banda de preselectie langa Broscarie

Politistii vor sa elimine punctul negru de producere a accidentelor rutiere, de pe drumul ce uneste localitatile Simleu Silvaniei si Pericei. Este vorba de intersectia Drumului National 1H cu strada Oltului (ce duce spre strandul Broscarie), unde, in urma cu cateva zile, s-a produs un grav accident de circulatie, soldat cu moartea unui barbat si ranirea altor cinci persoane. Toate accidentele soldate cu victime sau pagube materiale care s-au produs pe acel sector de drum au fost cauzate de efectuarea manevrei de depasire a autovehiculelor, care se deplasau pe directia Pericei-Simleu Silvaniei si intentionau sa vireze la stanga, se arata intr-un comunicat al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj.

Astfel, in cursul anului 2009, politistii simleuani au organizat actiuni cu efective marite, pentru depistarea conducatorilor auto care efectueaza manevra de depasire in zona de actiune a indicatorului Depasirea Interzisa. In urma acestor actiuni au fost retinute, in vederea suspendarii, 38 de permise de conducere. In consecinta, politistii considera ca modalitatea cea mai eficienta de prevenire a accidentelor in zona este aceea de efectuare a lucrarilor de amenajare a unei benzi de preselectie pentru efectuarea virajului la stanga in acea intersectie, respectiv pe directia Pericei – Simleu Silvaniei, concomitent cu pastrarea restrictiei privind depasirea.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »