Hoţi din autoturisme, la numai 13 şi 15 ani

Mihaela Oprea 18 septembrie 2012 0
Hoţi din autoturisme, la numai 13 şi 15 ani

Doi băieţi în vârstă de 13 şi 15 ani sunt cercetaţi penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt, după ce au fost prinşi, la finele săptămânii trecute, că au sustras bunuri şi bani dintr-un autoturism parcat pe strada Vişinilor din Zalău. Identificat la scurt timp de la comiterea faptei, unul dintre suspecţi a recunoscut poliţiştilor că nu a acţionat singur.
Purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că păgubitul a fost cel care a anunţat poliţiştii, sâmbătă după-amiază, despre faptul că din autoturism i-au fost sustrase bunuri şi bani. “În data de 15 septembrie, la ora 18.30, Vasile P., din Zalău, a sesizat Poliţia despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras din autoturismul parcat pe strada Vişinilor, din municipiu, suma de 120 de lei şi un telefon mobil. Agenţii de siguranţă publică s-au deplasat imediat la faţa locului demarând cercetările pentru identificarea autorilor”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, la scurt timp de la comiterea faptei, oamenii legii au identificat un minor în vârstă de 13 ani, din municipiu, ca fiind suspect de comiterea furtului. Demarând investigaţiile, acesta a recunoscut în faţa oamenilor legii că a dat lovitura împreună cu un alt băiat. “Minorul le-a spus poliţiştilor că nu a acţionat singur, cel de-al doilea suspect fiind identificat, ulterior, ca fiind Brăduţ Ş., de 15 ani, din Românaşi”, a precizat Tincuţa Dumuţa.
Din prejudiciul cauzat proprietarului autoturismului, oamenii legii au recuperat suma de 50 de lei şi telefonul mobil.
Pe numele celor doi minori, poliţiştii au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru furt. Cu toate acestea, este puţin probabil ca minorii să ajungă în spatele gratiilor. Pedeapsa pentru comiterea infracţiunii de furt porneşte de la minim 3 ani de închisoare. Legislaţia în vigoare prevede, însă, înjumătăţirea pedepsei în cazul minorilor între 14 şi 16 ani. În cazul minorilor cu vârstă sub 13 ani, aceştia nu răspund penal în faţa legii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »