Hoţi de cabluri, identificaţi de poliţişti

Magazin Salajean 10 martie 2011 0

Hoţi de cabluri, identificaţi de poliţişti

Doi tineri cu vârste de 18 şi respectiv 21 de ani sunt cercetaţi în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, după ce, în luna decembrie a anului trecut, au sustras cabluri cu conţinut din cupru de la o reţea de telefonie din judeţ.

Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sălaj, Maria Cristea, cei doi au fost prinşi în cursul zilei de marţi, în urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii Postului de Poliţie Ileanda. Aceştia au identificat autorii furtului de cabluri cu conţinut din cupru de la o reţea de telefonie din judeţ, în persoana numiţilor E.P. de 18 ani, din Ileanda, şi D.F. de 21 de ani, din Chieşd. În perioada 4-10 decembrie anul trecut, tinerii au cauzat societăţii un prejudiciu de 6.500 lei, nerecuperat, a declarat purtătorul de cuvânt.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor doi autori şi pentru recuperarea prejudiciului.

Prins în flagrant la furat de lemne

Un bărbat în vârstă de 65 de ani, din localitatea Hida, s-a ales în cursul zilei de ieri cu dosar de cercetare penală pentru săvârşirea de infracţiuni silvice, după ce a fost prins în flagrant de către poliţiştii Postului de Poliţie Hida, că a tăiat şi sustras material lemons dintr-o pădure din judeţ. Prejudiciul cauzat a fost în sumă de aproximativ 630 de lei.

Conform informaţiilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, cantitatea de patru metri cubi de material lemons a fost predată Ocolului Silvic Jibou.

Pe numele bărbatului poliţiştii au întocmit dosar de cercetare pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere, rupere, distrugere, degradare ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră situată pe terenuri din afara acestuia şi a infracţiunii de furt de arbori doborâţi etc. prevăzute de articolul 108, respective articolul 110 din Legea 46/2008, privind Codul Silvic.

Jandarmii au aplicat aproape 100 de sancţiuni într-o lună

Aproape 100 de sancţiuni au fost aplicate de jandarmii sălăjeni, în urma activităţilor desfăşurate la nivelul judeţului Sălaj în cursul lunii februarie. Ofiţerul de relaţii publice din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, căpitan Cristian Bolfă, a declarat că la nivelul municipiului şi oraşelor sălăjene s-a acţionat în colaborare cu poliţiştii.

În luna februarie, jandarmii sălăjeni au executat un număr de 451 de misiuni de asigurare, restabilire şi menţinere a ordinii publice, cu ocazia manifestărilor sportive, culturale, acţiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere şi acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii. Astfel au fost aplicate 96 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 17.650 de lei, pentru fapte precum: agresiuni fizice, adresarea de injurii şi expresii jignitoare, consum de băuturi alcoolice în locuri publice, acte de comerţ ilicit etc., a declarat căpitan Bolfă.

Potrivit acestuia, în perioada de referinţă au fost constatate şi 13 infracţiuni, dintre care trei independent şi zece în cooperare cu Poliţia, în aceste cazuri autorii săvârşind fapte precum: lovire şi alte violenţe, infracţiuni de distrugere, furt şi tulburare de posesie.

În cazul infracţiunilor, actele de constatare au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria în a cărei rază de competenţă s-a săvârşit fapta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »