Haelvoet Grovinvest a inaugurat la Jibou prima unitate de productie din Romania

Magazin Salajean 26 noiembrie 2007 0

Haelvoet Grovinvest a inaugurat la Jibou prima unitate de productie din Romania

Haelvoet Grovinvest, unul dintre cei mai mari producatori mondiali de mobilier pentru spitale, si-a inaugurat, in week-endul trecut, la Jibou, prima unitate de productie infiintata in Romania.

Directorul Groinvest Romania, Kris Goeminne, a declarat, in cadrul inaugurarii, ca unitatea functioneaza dupa doar un an de productie cu 37 de angajati, scopul propus fiind de a intra pe piata mobilei din sistemul medical din Europa de Est. Haelvoet Grovinvest are la Jibou prima unitate de productie din Romania, aceasta fiind un subcontractor pentru componente semi-finisate si finisate de metal si tapisate pentru Europa de Vest. Compania functioneaza, dupa un an de productie propriu zisa cu 37 de angajati, investitia fiind de peste 1,5 milioane de euro. Ne propunem sa realizam o crestere medie de cel putin 20 la suta pentru urmatorii 5 ani. Preferam o crestere sustinuta, astfel incat sa reducem riscurile din urmatoarele planuri de investitii. Acesta este si motivul pentru care suntem atat de nerabdatori sa intram pe piata mobilei din sistemul medical din Europa de Est, a spus Kris Goeminne.

Compania Grovinvest a fost infiintata la 18 iulie 2005 si, in aceeasi luna, a participat la o licitatie publica pentru teren in Parcul Industrial din Jibou.

Kris Goeminne a declarat ca locatia i-a atras datorita facilitatilor fiscale oferite investitorilor de Primaria Jbou, astfel ca investitorul a semnat contractul cu autoritatile locale in iulie 2005.

Compania se axeaza pe mobilier medical de inalta clasa si constructii, eliminand concurenta din tarile in care forta de munca este foarte ieftina, precum China si India. In prezent, avem clienti renumiti cum sunt Leolux, Durlet, Haelvoet, Drisag, Espeel, Foanflex, a spus Kris Goeminne.

Acesta a apreciat ca Romania este o piata cu potential deoarece o parte din fondurile structurale ale Uniunii Europene vor fi investite in vederea imbunatatirii sistemului de asistenta medicala romanesc. Generatia baby-boom din Vest are un mare apetit de cumparare, dar aceste tari nu detin forta de munca disponibila pentru producerea produselor necesare pe plan local. Acest fapt, impreuna cu aderarea Romaniei la UE vor atrage investitii in Romania. Aceste investitii vor avea, dupa un timp, o influenta pozitiva asupra puterii de cumpararea consumatorului si asupra cererii locale pentru anumie poduse. Grovinvest doreste sa fie in prima linie in momentul in care cele doua tendinte se vor concretiza, a spus directorul Grovinvest Romania.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »