Guvernul pregateste cadouri pentru persoanele asistate din Salaj

Magazin Salajean 18 decembrie 2006 0

Guvernul pregateste cadouri pentru persoanele asistate din SalajUn numar de 44.169 de persoane asistate din cadrul institutiilor de ocrotire sociala din Romania vor primi daruri din partea Guvernului Romaniei, cu prilejul Craciunului. Astfel, pentru asigurarea fondurilor necesare in vederea achizitionarii acestor cadouri, Guvernul Romaniei a aprobat, in cursul saptamanii trecute, o suplimentare a bugetului Ministerului Adminstratiei si Internelor cu 1.998 milioane RON. Din totalul beneficiarilor acestor cadouri, 17.560 se afla in institutii de protectie speciala coordonate de Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap. Si copiii din centrele de plasament se vor putea bucura de cadouri, respectiv 21.577. Totodata, 4.616 persoane aflate in caminele pentru persoane varstnice si 416 victime ale violentei in familie gazduite in centrele abilitate, vor simti magia sarbatorilor de iarna datorita ajutorului primit de la Guvern.

Violeta Milas, directorul executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Salaj, a sustinut ca, pana in momentul de fata, la nivelul judetului nu s-a definit inca nimic in ceea ce priveste ajutoarele oferite de Guvern. In cursul anului trecut, in judetul nostru a fost alocata suma de 21,5 RON/copil/persoana adulta. Astfel, beneficiari au fost 500 de copii aflati in centrele de plasament si 250 de persoane adulte asistate din cadrul institutiilor de ocrotire sociala.

In acest an, din totalul de 616 copii care vor primi cadouri, 170 se afla in centrele de asistenta maternala, a afirmat directorul. Numarul persoanelor adulte asistate a crescut de la 250 la 300, deoarece DGASPC Salaj a preluat si Centrul de Ingrijire si Asistenta din Crasna.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Salaj are in subordine sase centre de plasament pentru copii si trei centre pentru persoanele adulte asistate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »