Greva feroviarilor a oprit trenurile în Sălaj

Magazin Salajean 17 martie 2011 0

Greva feroviarilor a oprit trenurile în Sălaj

Cinci trenuri au ajuns sau au plecat cu întârziere din Staţia CFR Jibou, cea mai importantă din Sălaj, ca urmare a grevei de avertisment declanşată, ieri, de feroviari la nivel naţional şi la care au participat şi zece angajaţi ai Staţiei CFR Jibou.

Şeful Staţiei CFR Jibou, Radu Boian, ne-a declarat că întârzierea cea mai mare o are trenul personal 1543, care circulă pe ruta Satu Mare – Jibou şi care va ajunge la destinaţie cu 90 de minute mai târziu decât în mod normal. „La Jibou au fost în grevă de avertisment astăzi (miercuri,n.r.) zece angajaţi din Serviciul Mişcare-Comercial. Sunt cinci trenuri care au oprit în aceste două ore în staţiile de pe trasee şi care au acumulat întârzieri. Este vorba de trenul personal 1543, care circulă pe ruta Satu Mare – Jibou – Cluj Napoca, de trenul accelerat 1546, care circulă pe ruta Cluj Napoca – Jibou – Baia Mare, şi trenul accelerat 1746 Satu Mare – Bucureşti. Alte două trenuri care vin sau pleacă din Staţia CFR Jibou au fost oprite la Zalău”, a declarat Radu Boian.

Potrivit sursei citate, aceste două trenuri sunt trenul personal 4362, care circulă pe ruta Jibou – Satu Mare, şi trenul personal 4361, care circulă pe ruta Sărmăşag – Jibou, fiecare din ele având o întârziere de 75 de minute.

Şeful Staţiei CFR Zalău, Aurel Bălănean, ne-a declarat că un alt tren – personalul 4071, care circulă pe ruta Sărmăşag – Jibou, a avut o întârziere de 40 de minute, după ce a plecat din localitatea Sărmăşag abia la ora 9. „La noi, la Zalău, au fost în grevă de avertisment doi impiegaţi – mişcare”, a adăugat şeful Staţiei CFR Zalău.

Liderul Sindicatului “Libertatea” al Regionalei CFR Cluj (de care aparţine şi Sălajul, n.r.), Grigore Mare, ne-a declarat că şi în staţiile CFR mai mici din judeţul Sălaj au fost angajaţi care au fost în grevă de avertisment, în intervalul orar sus amintit, dar nu a putut preciza numărul total al feroviarilor sălăjeni care au întrerupt lucrul miercuri dimineaţă. „Şi feroviarii din Sălaj au fost în grevă, dar nu vă pot spune numărul total al lor şi nici numărul total al trenurilor care au fost oprite în Sălaj. Noi sperăm ca măsura de protest să atragă atenţia autorităţilor. Acestea trebuie să înţeleagă că românii au nevoie de transporturile pe cale ferată, iar calea ferată are nevoie de investiţii”, a declarat Grigore Mare.

În total, în judeţele care aparţin Regionalei CFR Cluj au fost afectate 71 de trenuri.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »