Ghid practic de contabilitate financiara

Magazin Salajean 19 decembrie 2007 0

Ghid practic de contabilitate financiaraA aparut ghidul practic Contabilitatea Financiara al dr. Alexandru Tamba publicat de editura Silvania, carte ce trateaza in principal inregistrarile contabile conforme cu directivele europene. Deasemenea, sunt tratate aici diferite situatii intalnite de specialistii contabili in desfasurarea activitatii lor. Si, findca e vorba de un ghid practic, noua aparitie nu urmareste dezvoltarea fiecarui cont contabil conform planului de conturi general, ci dezvolta practica celor mai frecvente inregistrari contabile in evidenta contabila, in functie de specificul de activitate.

Cartea este structurata pe noua capitole, din care cititorii interesati pot afla mai multe despre practica in domeniul contabilitatii pornind de la Consideratii generale asupra notiunii de contabilitate si continuand cu Inregistrari contabile generale pentru toate domeniile de activitate, referitoare la infiintarea firmelor comerciale; Inregistrari contabile in contabilitetea firmelor de comert; Inregistrari contabile ale firmelor cu activitate de productie; Inregistrari contabile specifice firmelor de prestari servicii; Contabilitatea firmelor cu activitate de consignatie; Contabilitatea caselor de amanet; Contabilitatea agentiilor de turism; Contabilitatea bunurilor second hand vandute in sistem de consignatie.

Meritul cartii de fata consta in incercarea de rezolvare a unor situatii practice intalnite de specialistii contabili, care nu au fost tratate in literatura de specialitate, astfel ca, orice contabil va gasi in acest ghid solutii de rezolvare contabila.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »