Garda, la vanatoare de evazionisti

Magazin Salajean 22 aprilie 2010 0

Garda, la vanatoare de evazionistiComisarii Garzii Financiare Salaj au verificat, in primul trimestru al acestui an, aproape 400 de agenti economici, constatand abateri la aproape 40 la suta dintre acestia. Controalele au vizat depistarea si combaterea activitatilor ilicite care genereaza fenomene de evaziune si frauda fiscala, dar si respectarea normelor de comert si a disciplinei comerciale si protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, ne-a declarat Petru Pop, directorul coordonator al Garzii Financiare Salaj.

Potrivit spuselor sale, comisarii au constatat opt cazuri penale, prin care statul a fost prejudiciat cu peste 132.000 de lei.

In urma unei actiuni de control comune derulate de catre comisarii salajeni in colaborare cu cei satmareni, a fost identificata o societate comerciala care si-a mutat sediul social declarat din Satu Mare in Zalau si care a emis, in ultimele sase luni ale anului trecut, 72 de facturi fiscale in valoare de 25,6 milioane de lei, fara a le inregistra in evidenta contabila. Prejudiciul evaluat se ridica la 7 milioane de lei, din care 3 milioane reprezinta impozitul pe profit, iar diferenta, taxa pe valoare adaugata.

Tot in primul trimestru din 2010, reprezentantii Garzii Financiare Salaj au aplicat 100 de amenzi, in valoare de 172.500 lei, confiscand sume si bunuri de peste 88.000 de lei.

Au fost luati in vizor si agentii economici care nu detin ori nu utilizeaza aparatele de marcat electronice fiscale, activitatea a 29 de unitati prinse cu musca pe caciula fiind suspendata pe o perioada de maxim trei luni, a precizat Pop.

Impreuna cu politistii salajeni, comisarii au organizat filtre de control pe principalele artere de circulatie, fiind verificate documentele legale de provenienta pe timpul transportului pentru produse din domeniul cerealelor, moraritului si panificatiei. In doua cazuri in care soferii nu au putut face dovada acestor acte, organele de control au confiscat autovehiculele care au servit la transportul respectivelor produse.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »