Garda Financiara a confiscat aproape trei tone de zahar

Magazin Salajean 7 iulie 2010 0

Garda Financiara a confiscat aproape trei tone de zaharComisarii Garzii Financiare Salaj au aplicat, in cadrul unei actiuni de control derulate in a doua jumatate a lunii iunie, in colaborare cu Politia Rutiera si Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Salaj, sanctiuni contraventionale in valoare de 25.000 de lei. Controlul a urmarit prevenirea si combaterea ilegalitatilor ce se comit in domeniul producerii, depozitarii si comercializarii produselor cerealiere si a celor procesate din cereale, ne-a declarat Petru Pop, seful Garzii salajene.

Potrivit spuselor sale, echipele mixte au verificat cinci agenti economici care activeaza in domeniul moraritului si panificatiei si au controlat in trafic 45 de mijloace de transport. In urma actiunii, au fost confiscate bunuri si sume in valoare de 9.000 de lei si s-au aplicat amenzi de 16.000 de lei.

Un caz mai deosebit il reprezinta cel depistat in 17 iunie, in cadrul unui control in trafic, in zona Bobota, asupra mijlocului de transport cu numarul de inmatriculare SM 15 RAD, apartinand unei societati comerciale cu sediul social in Satu Mare, condus de Daniel P. Acesta transporta in vederea comercializarii catre un agent economic din Zalau 2.700 kg de zahar si 100 kg de orez, pentru care nu detinea documente legale de insotire sau provenienta a marfii, a precizat Pop. Prin urmare, firma satmareana s-a ales cu o amenda de 10.000 de lei, intreaga marfa fiindu-i confiscata.

Verificari de acest gen vor mai fi organizate si in perioada urmatoare, in conditiile in care judetul Salaj este considerat unul de tranzit pentru produsele cerealiere, a mai spus oficialul Garzii Financiare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »