Galagie, steaguri, pancarte si bulgari, in cea de-a treia zi de proteste

Magazin Salajean 23 ianuarie 2012 0

Galagie, steaguri, pancarte si bulgari, in cea de-a treia zi de proteste

Zalauanii au continuat si joi seara protestele de strada impotriva guvernantilor. Dupa actiunea organizata, la ora 16, de USL, cand zeci de liberali salajeni, si nu numai, au scandat Jos Basescu, majoritatea celor care au mai ramas pe pozitii, pana la 19.30 au fost tinerii. Cele mai sonore glasuri au fost ale persoanelor cu probleme sociale, care erau nemultumite de faptul ca nu au locuinte. Cativa varstnici au spus ca vor protesta in fiecare zi pana la schimbarea guvernului si a presedintiei. Of-ul cel mare al pensionarilor nu invoca neaparat valoarea scazuta a veniturilor, ci mai ales indiferenta mai marilor tarii fata de problemele celor de jos si instabilitatea socio-economica a tarii. Joi, tineri, intre care si copii, si-au manifestat inversunarea fata de presedintele tarii aruncand in caricatura acestuia cu bulgari de zapada, sub desen fiind tiparit indemnul: Loviti in egala masura cu raul provocat de mine. Impotriva clasei politice s-a auzit si un glas de femeie, care striga: Nu vrem comasate, vrem anticipate. Aceasta era alaturi de cei trei copii ai ei si ne-a spus ca a ramas fara serviciu, locuieste in acelasi apartament cu parintii ei si este scarbita de traiul pe care-l duce atat familia ei cat si majoritatea salajenilor. Nu as fi avut bani de mancare si de plata facturilor daca nu traiau ai mei. Suntem cinci suflete pe doua pensii, care adunate nu depasesc 1.500 de lei. Ne taram traiul de la o zi la alta, poate ca altii o duc si mai rau, dar noi nu mai rezistam. Am ajuns la capatul puterilor.

Sub supravegherea efectivelor de jandarmi mobilizate in fata Prefecturii Salaj, cei prezenti au fluturat drapele, au strigat Jos Basescu, jos Guvernul si, au purtat pancarte cu Basescu si Boc, zburati-o din loc, Dispretul vostru, protestul nostru. Ne vrem demnitatea inapoi, Basescu dixit: 2004- Sa traiti bine, 2008-Sa traiti bine? 2012-Mai traiti? sau Cu mici beri si gratare, toti ati fost la guvernare, exceptie Romania Mare. Traim prost e adevarat, dar eu cu ce sunt vinovat ca mituitii v-au votat?

Joi, de la ora 20, pe platoul din fata Prefecturii fortele protestatare au revenit, circa 60-70 de zalauani s-au adunat, de data aceasta fara a fi coordonati de vreo organizatie politica, pentru a-si exprima nemultumirea fata de guvernanti si fata de presedintele Basescu. Si, din nou, intre acestia, cei mai galagiosi au fost adolescentii, cu trompete, fluiere si steaguri.

Oamenii s-au strans in Piata 1 Decembrie 1918 si vineri seara, pentru a-si striga of-ul vizavi de situatia actuala din Romania, insa a fost vizibil ca, pe zi ce trece, numarul este tot mai mic. Astfel, cateva zeci de persoane au scandat mesaje antiguvernamentale si antiprezidentiale, printre protestari aflandu-se pensionari, studenti si angajati din mediul privat si din institutiile publice.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Salaj, Isaia Micle, a declarat ca la fata locului a fost mobilizat un efectiv flexibil de jandarmi, care sa asigure perimetrul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »