Găsită moartă în casă

Magazin Salajean 7 martie 2011 0

Găsită moartă în casă

O femeie în vârstă de 75 de ani, din Zalău, a fost găsită decedată, sâmbătă dimineaţa, în apartamentul situat pe strada Crişan din municipiu. Fiica acesteia, alertată că mama sa nu mai răspundea la telefon şi nici la bătăile repetate în uşa locuinţei, a solicitat ajutorul autorităţilor.

Pompierii au intervenit pentru a deschide uşa apartamentului. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj, lt. Lucian Jacodi, a declarat că solicitarea a venit prin numărul unic de urgenţă 112, din partea fiicei decedatei. Detaşamentul de Pompieri Zalău a intervenit sâmbătă, în jurul orei 9, pentru a debloca uşa unui apartament situat pe strada Crişan din municipiu. După ce au spart uşa şi au pătruns în locuinţă, pompierii militari au descoperit trupul neînsufleţit al femeii, a declarat purtătorul de cuvânt.

Poliţiştii sosiţi la faţa locului au stabilit că nu există suspiciuni de omor în privinţa decesului femeii de 75 de ani. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea, medicul de familie i-a eliberat femeii certificat de deces.

Trei copii, prinşi la furat

Trei minori cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani, din Zalău, au fost prinşi săptămâna trecută, de către jandarmi, ca fiind autorii unui furt comis la o firmă din municipiu, de unde au sustras piese metalice în scopul valorificării la fier vechi.

Potrivit ofiţerului de relaţii publice din cadrul Jandarmeriei Sălaj, căpitan Cristian Bolfă, copiii au fost prinşi de către un echipaj de jandarmi aflat în misiune. În cursul zilei de joi, în jurul orei 13, un echipaj de jandarmi, în timp ce se afla în misiune pe raza municipiului Zalău, a surprins trei persoane minore care au sustras mai multe piese metalice din incinta unei societăţi comerciale. Făptuitorii, S.M. de 15 ani, S.I. de 12 ani şi S.F. de 10 ani, toţi trei din Zalău, au sustras dintr-un spaţiu aparţinând unei societăţi comerciale cantitatea de 120 de kilograme de material feros cu scopul de a o valorifica la un centru de colectare a fierului vechi, a declarat Bolfă.

În cauză, pe numele făptuitorilor, jandarmii au întocmit actele de constatare a infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 209 Cod Penal. Dosarul cu actele de constatare a infracţiuni urmează a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău.

Cuţitari, identificaţi în apropierea unui liceu din Zalău

Doi sălăjeni în vârstă de 24 şi 36 de ani au fost prinşi, în cursul săptămânii trecute, în timp ce dădeau târcoale unui liceu din municipiu, având asupra lor fiecare câte un cuţit. Legitimaţi de jandarmi, suspecţii au fost identificaţi ca fiind autorii mai multor infracţiuni de furt şi tâlhărie.

Ofiţerul de relaţii publice din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, căpitan Cristian Bolfă, a declarat că pe numele suspecţilor au fost întocmite dosare de cercetare penală. În cursul zilei de joi, în jurul orei 10.20, un echipaj de jandarmi care se afla în misiune pe raza municipiului Zalău, în zona Colegiului Tehnic Alesandru Papiu-Ilarian, a legitimat doi bărbaţi care aveau un comportament suspect. În urma controlului corporal sumar efectuat asupra acestora, jandarmii au constatat că bărbaţii, R.V. de 24 de ani, din localitatea Bălan, şi C.V. de 36 de ani, din localitatea Românaşi, ambii cu menţiuni operative, fiind autorii mai multor infracţiuni de furt şi tâlhărie, purtau asupra lor fiecare câte un cuţit, a declarat căpitan Bolfă.

Potrivit sursei citate, jandarmii au întocmit pe numele făptuitorilor actele de constatare a infracţiunii de port, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, faptă prevăzute şi sancţionată de art. 2, alin 1, pct. 1, din Legea 61/1991. Dosarul cu actele de constatare a infracţiunilor urmează a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »