Găsit mort pe malul Someşului

Magazin Salajean 10 martie 2011 0

Găsit mort pe malul Someşului

Cadavrul unui bărbat a fost găsit, în cursul zilei de luni, pe marginea râului Someş de către un localnic din Gâlgău care a anunţat imediat autorităţile. Sosiţi la faţa locului, poliţiştii au identificat decedatul ca fiind un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Baia Mare, dat în urmărire naţională, după ce, la începutul acestui an, urmărit de poliţiştii sălăjeni în cazul unui furt de sârmă de cupru din reţeaua Romtelecom, s-a aruncat în apele râului Someş.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, Maria Cristea, ne-a declarat că bărbatul era dat în urmărire naţională ca persoană dispărută. Poliţiştii Postului de Poliţie Gâlgău au fost sesizaţi, luni după-amiază, de către un bărbat de 45 de ani, din localitate, despre faptul că pe malul râului Someş, între localităţile Gâlgău şi Bârsău Mare se află cadavrul unui bărbat. Deplasându-se la faţa locului, echipa operativă din cadrul inspectoratului, împreună cu poliţiştii din localitate, au identificat cadavrul în persoana lui Mical Marius Cristian, de 33 de ani, din Baia Mare. Acesta a fost dat în urmărire naţională, încă din data de 10 ianuarie, ca persoană dispărută de către IPJ Maramureş, a declarat purtătorul de cuvânt.

Medicii legişti au stabilit că bărbatul a murit înecat. În urma efectuării necropsiei, medicii legişti au stabilit că decesul a survenit în urma asfixierii mecanice prin înec, a precizat Cristea.

Reamintim că poliţişti din Gâlgău au fost alertaţi, în data de 9 ianuarie a anului în curs, despre faptul că un bărbat sustrage sârmă din cupru de la reţeaua de telefonie fixă Romtelecom. Fiind depistat la scurt timp de către poliţişti pe raza localităţii Căpâlna, cu un bagaj în mână, bărbatul a încercat să scape de oamenii legii şi, abandonând pachetul, s-a aruncat în apele învolburate şi reci ale râului Someş. Trupul bărbatului a fost căutat câteva zile la rând de către pompieri, fără niciun rezultat.

Suspectul a fost identificat după ce concubina acestuia s-a prezentat la sediul IPJ Maramureş, anunţând că bărbatul cu care locuia a dispărut fără urmă de aproape o săptămână. În aceeaşi zi, băimăreanul a fost dat în urmărire naţională ca persoană dispărută.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »