Fracturile si entorsele – in topul urgentelor

Magazin Salajean 13 septembrie 2011 0

Fracturile si entorsele - in topul urgentelor

Peste 200 de persoane au avut nevoie de ingrijirile medicilor la finele saptamanii trecute, pacientii prezentandu-se la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau. Ca de obicei, in topul urgentelor s-au situat plagile, fracturile, entorsele si politraumatismele, in total 83 de persoane primind asemenea diagnostice, in timp ce 15 salajeni au avut probleme de sanatate din cauza hipertensiunii arteriale. De asemenea, 14 pacienti au fost tratati pentru afectiuni ale sistemului digestiv, diagnosticele puse de medici fiind gastrite, gastroduodenite, enterocolite si gastroenterocolite, iar un pacient a fost depistat cu apendicita. Medicii au mai tratat opt persoane diagnosticate cu colica abdominala (cinci, n.r.) si biliara (trei, n.r.) si au ajutat 11 femei carora li s-a declansat travaliul sa aduca pe lume bebelusi.

Muscati de insecte si caini

Nu au lipsit nici cazurile de agresiune, sapte persoane ajungand la spital dupa ce au fost implicate in conflicte degenerate in batai. Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, Codruta Puscas, ne-a declarat ca unul din aceste cazuri a fost cel al unui adolescent in varsta de 16 ani, din Borla, care nu doar ca s-a incaierat cu alte persoane, ci a ajuns la Urgenta si in stare de ebrietate. „Varsta celor sapte persoane implicate in agresiuni si care au ajuns la UPU este cuprinsa intre 16 si 86 de ani. Din fericire, niciunul din acesti pacienti nu a necesitat spitalizare”, ne-a declarat purtatorul de cuvant.

Potrivit sursei citate, alti doi salajeni – o femeie in varsta de 53 de ani si un barbat in varsta de 78 de ani – au ajuns pe mana medicilor dupa ce au fost muscati de caini, in timp ce doua persoane au fost muscate de insecte. Niciunul din cazuri nu a fost grav, pacientii fiind tratati in Urgenta.

In total, in week-end au ajuns la UPU 211 persoane, din care 88 au insemnat cazuri de urgente reale. Din totalul de pacienti, medicii au dispus internarea pentru 78 de persoane.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »