Florarii de ocazie, amendaţi de agenţii comunitari zălăuani

Magazin Salajean 6 mai 2011 0

Florarii de ocazie, amendaţi de agenţii comunitari zălăuani

Nu mai puţin de 13 persoane au fost sancţionate contravenţional de către agenţii comunitari, în ultima săptămână, după ce au fost prinse vânzând flori pe străzile din municipiu fără documente legale în acest sens. Şase au primit amenzi în valoare totală de 840 de lei, iar restul avertismente scrise. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare Zalău, Lucian Trif, ne-a declarat că persoanele amendate au fost iniţial avertizate, fie să obţină autorizaţii de la primărie, fie să comercializeze florile în spaţii special amenajate. Un număr de 13 persoane au fost sancţionate de agenţii comunitari, în perioada 28 aprile-5 mai, pentru că au desfăşurat activităţi de comerţ stradal fără îndeplinirea formelor legale.

Iniţial au fost îndrumate spre pieţele locale, însă pentru că nu s-au conformat, şase s-au ales, în cele din urmă, cu amenzi, a precizat purtătorul de cuvânt. Potrivit acestuia, desfăşurarea de activităţi de comerţ stradal fără îndeplinirea formelor legale se pedepseşte cu amenzi cuprinse între 140 şi 250 de lei.

În total, în perioada analizată, agenţii comunitari au aplicat 30 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 13 au fost amenzi în valoare totală de 2.240 de lei. Totodată, au răspuns la 42 de sesizări ale cetăţenilor, din care 35 au fost rezolvate pe loc, restul fiind transmise instituţiilor abilitate pentru competenta soluţionare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »