Flash

Magazin Salajean 8 decembrie 2006 0

Consiliul Judetean se leapada de drumurile comunale

Consiliul Judetean Salaj s-a scapat de problemele de administrare a circa 100 de kilometri de drumuri comunale de interes judetean, trecandu-le in responsabilitatea administratiilor locale pe raza carora se afla. Segmentele de drumuri cedate comunelor fac parte din 23 de drumuri comunale si fac legatura, indeosebi, intre localitatile din mediul rural.

Executivul a venit cu propunerea de a scoate din administrarea judetului aceste drumuri, dupa ce a analizat reteaua de drumuri judetene si a ajuns la concluzia ca cei circa 100 de kilometri de drum au fost gresit clasificati la data cuprinderii lor in domeniul public al judetului. De asemenea, tot prin intermediul hotararii mai sus mentionate, s-a propus si aprobat scoaterea din domeniul public al judetului a drumului de acces spre tabara scolara Meses, acest drum fiind cuprins, in acelasi timp, si in domeniul public al statului.

Ochi de pisica pentru carutasi

Rotaract Zalau, in colaborare cu Rotary a desfasurat, in perioada 29 – 5 decebrie, un proiect denumit Ochi de pisica, care a avut ca scop reducerea numarului de accidente produse din cauza carutelor nesemnalizate pe drumurile publice. Astfel, Rotaract, cu sprijinul IPJ Salaj, a decis ca proiectul sa prinda viata in localitatile Sarmasag, Zalau, Varsolt si Crasna. Aceste localitati au fost alese din baza de date a IPJ, ca fiind principalele zone problematice cu referire la acest tip de accidente. Rotaract a distribuit, gratuit, catadioptrii – ochi de pisica, tuturor carutasilor intalniti pe drum intre orele 8.30 – 10.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »