Flash: Evenimente

Magazin Salajean 27 noiembrie 2006 0

Minori, hoti de lemne

O echipa de jandarmi salajeni s-a deplasat, in dupa-amiaza zilei de 23 noiembrie, in zona cantonului silvic Valea Rosie, sesizati fiind despre existenta in padure a trei persoane care taiau lemne fara autorizatie. Jandarmii au reusit sa puna mana pe doi dintre hoti, dar al treilea a reusit sa fuga. Ambii hoti de lemne prinsi de jandarmi sunt minori: B. Alexandru Vandani, de 14 ani si V. Dorel, de 14 ani, ambii din Jibou. Potrivit jandarmilor, acestia se fac vinovati de comiterea infractiunilor de taiere fara drept de material lemnos. La fata locului, jandarmii au constatat existenta a doua cioturi din specia gorun, valoarea prejudiciului fiind estimata la 2.000 lei. A treia persoana urmeaza sa fie identificata cat de curand. Dosarul cu actele de constatare a infractiunilor va fi inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Zalau.

Biciclist acrosat

Un biciclist beat a fost accidentat grav miercuri, 22 noiembrie, la ora 18, pe DN 1F, in localitatea Poarta Salajului. V. Romeo, de 31 de ani, din Zalau, conducea imprudent o autoutilitara Iveco si l-a acrosat pe A. Viorel, de 53 de ani, din Poarta Salajului. Acesta, beat fiind, impingea o bicicleta nesemnalizata corespunzator pe partea dreapta a partii carosabile, in aceeasi directie de mers cu autoutilitara.

Carutas ranit

Un carutas beat a fost ranit grav, dupa ce atelajul pe care-l conducea a fost lovit de un autoturism. C. Marinel, de 30 de ani, din Cosniciu de Jos, conducea, in 22 noiembrie, la ora 18.30, pe DN 19B, intre localitatile Ip si Zauan, un autoturism Dacia. Acesta a lovit din spate caruta nesemnalizata, care circula in aceeasi directie de mers, condusa de P. Vilmos, de 31 de ani, din Camar, aflat sub influenta bauturilor alcoolice. V. Francisc, de 62 de ani, pasager in caruta, a fost ranit grav, ca urmare a impactului.

Eleva accidentata

O eleva de 12 ani, din Recea, a fost accidentata grav, incercand sa treaca strada prin loc nepermis si nesemnalizat. C. Laszlo, de 42 de ani, din Nusfalau, conducea, in dimineata de joi, 23 noiembrie, pe DN 1H, in localitatea Varsolt, un camion Mercedes. Soferul nu a mai putut sa o evite pe eleva, care a incercat sa traverseze strada fara sa se asigure.

Creste numarul accidentelor grave

92 accidente de circulatie grave, cu patru mai multe, decat anul trecut, au fost inregistrate in Salaj, in acest an. Accidentele au avut ca urmare moartea a 21 si ranirea grava a 82 de persoane. Comparativ cu anul trecut, numarul deceselor pe drumuri a scazut cu 3 si, la fel, cel al ranitilor grav, care a scazut cu 5.

Politistii au amendat, si in perioada 17 – 23 noiembrie, 864 de participanti la trafic, valoarea totala a amenzilor fiind de 40.365 lei. Au fost sanctionati 135 de pietoni, 31 de biciclisti, 20 de carutasi si 678 de soferi. Dintre soferii amendati, 218 au condus cu viteze mai mari decat cea legala, iar 168 nu purtau centura de siguranta. 28 de soferi au ramas si fara permisul de conducere, pentru sofat sub influenta bauturilor alcoolice, defectiuni grave la sistemul de franare, trecerea pe culoarea rosie a semaforului si depasirea cu peste 50 de km/h a vitezei legale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »