Firme de deszăpezire, amendate

Mihaela Oprea 25 ianuarie 2013 0
Firme de deszăpezire, amendate

Două societăţi comerciale, Real Construct SRL din Benesat şi CC Construction SRL Bucureşti, au fost sancţionate contravenţional cu 4.410 lei, pentru neefectuarea lucrărilor de deszăpezire pe drumuri publice. Oamenii legii au constatat că utilajele acestor firme au “şomat” atunci când ar fi trebuit să intervină şi au aplicat trei amenzi administratorilor.
“Două firme de deszăpezire, SC Real Construct SRL din Benesat şi SC Construction SRL Bucureşti, au fost sancţionate contravenţional pentru neefectuarea lucrărilor de deszăpezire pe tronsoanele de drumuri publice, contractate cu autorităţile locale şi judeţene. În cauză, poliţiştii au aplicat administratorilor societăţilor comerciale trei amenzi în valoare de 1.470 de lei fiecare, două dintre acestea fiind date firmei sălăjene”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa.
Potrivit sursei citate, una dintre firme, SC Real Construct SRL Benesat, se ocupă de întreţinerea carosabilului în timpul sezonului rece pe DJ 108A, pe tronsonul de drum Jibou – Aluniş – Benesat. Societatea comercială din Bucureşti se ocupă de deszăpezirea drumului DN1C, respectiv E58, în zona Ileanda.
Firma Real Construct SRL din Benesat a mai fost sancţionată, iarna trecută, pentru neefectuarea lucrărilor de deszăpezire, dar şi pentru punerea în circulaţie a unui utilaj de deszăpezire fără anvelope de iarnă. Patronul societăţii a contestat în instanţă sancţiunile aplicate de oamenii legii, primind câştig de cauză.

Zeci de şoferi, traşi pe dreapta

Alte 23 de amenzi au fost scrise de poliţiştii sălăjeni, în sezonul rece actual, pe numele şoferilor prinşi conducând pe drumurile acoperite cu zăpadă, polei sau gheaţă fără a avea anvelope de iarnă. “Un număr de 23 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti conducătorilor de autovehicule neechipate corespunzător sezonului rece. Dintre acestea, 19 au fost date şoferilor de autoturisme pentru lipsa anvelopelor de iarnă, iar patru au fost scrise pe numele şoferilor de tir, identificaţi pe drumurile publice fără dispozitive omologate, anume lanţuri”, a precizat purtătorul de cuvânt.
În cauză, oamenii legii au aplicat contravenienţilor amenzi în valoare totală de peste 14.400 de lei, însemnând câte 630 de lei pentru fiecare autovehicul fără cauciucuri de iarnă.

Din acest an, amenzi mai mari

Şoferii prinşi conducând maşini fără anvelope de iarnă pe drumurile acoperite de zăpadă, polei sau gheaţă riscă sancţiuni contravenţionale cuprinse între 630 şi 1.400 de lei. Contravenţia este înscrisă în clasa a IV-a de sancţiuni, ce prevede între 9-20 de puncte-amendă. Ca măsură complementară, oamenii legii reţin şi certificatul de înmatriculare al maşinii.
Din acest an, amenzile pentru lipsa cauciucurilor de iarnă ar putea creşte. Conform legislaţiei actuale, valoarea punctului-amendă reprezintă 10 procente din salariul minim brut pe economie care ar putea fi majorat de la 700 la 800 de lei. Prin urmare, punctul amendă ar creşte de la 70 de lei, cât este în prezent, la 80 de lei. Cuantumul sancţiunilor contravenţionale pentru neechiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru perioada sezonului rece ar fi cuprins între 720 – 1.480 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »