Firmă sălăjeană prinsă de Garda de Coastă cu “chinezării”

Olivian Vadan 5 decembrie 2012 0
Firmă sălăjeană prinsă de Garda de Coastă cu “chinezării”

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, precum şi ai Biroului Vamal Constanţa Sud, au decoperit luni, într-un container sosit din China în P.T.F. Constanţa Sud Agigea, pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Sălaj, bunuri susceptibile a fi contrafăcute. Astfel, în urma controlului, au fost descoperite 5.402 de mingi de fotbal, 1.830 de pixuri şi 18.900 cutii de împachetat cadouri, bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 95.000 de lei (dacă ar fi fost originale).
Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, marfa purta însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute şi a fost ridicată în vederea confiscării, urmând a fi trimisă spre expertizare.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998 republicată.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »