Filmele TIFF, urmarite de sute de zalauani

Magazin Salajean 2 iulie 2007 0

Cateva sute de zalauani au urmarit la sfarsitul saptamanii trecute doua dintre filmele premiate la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF), in cadrul unei seri cultarale organizate de Tenaris-Silcotub. Este vorba de filmele Restul e tacere, de Nae Caramfil, si Am o slujba naspa rau, de Olivier Parker, ambele proiectate pe un ecran amplasat in aer liber, in Piata 1 Decembrie 1918 (in fata Prefecturii Salaj). Publicul a inclus de la bunici, pana la adolescenti. Initiativa culturala a fost prima de acest gen atat pentru oras, cat si pentru Tenaris-Silcotub, care pana acum s-a implicat in viata comunitatii din Zalau doar prin sustinea unor programe educationale si din domeniul sanatatii.

Potrivit organizatorilor, initiativa din week-endul trecut reprezinta o completare a spectrului de activitati dedicate locuitorilor oraselor in care compania isi desfasoara activitatea. Evenimentul a fost organizat in colaborare cu Primaria Zalau, accesul urmand sa fie deschis publicului larg.

Vox Populi

Petre Chiorean, 41 de ani: Mi-a placut actiunea si apreciez organizarea unui astfel de eveniment in Zalau. Cum nu mai avem de multa vreme un cinematograf in oras, amenajarea unuia in aer liber nu poate decat sa bucure iubitorii acestei arte.

Adina Simonca, 23 de ani: Cred ca a fost o idee buna si vad ca spectactorii au fost in numar mare. Probabil ar trebui repetat acest gen de divertisment, care, din cate am inteles, este o premiera in Zalau.

Maria Dumuta, 54 de ani: Am venit cu sotul. Ne-am bucurat ca am putut sta jos, la varsta asta nu ai cum sa rezisti atatea ore in picioare. Cred ca e binevenita o asemenea actiune. Am vazut ca au fost si multi tineri, deci le-a placut si lor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »