Festivalul Stiintei – sambata la Zalau

Magazin Salajean 28 mai 2010 0

Festivalul Stiintei - sambata la ZalauPeste 600 de elevi din 18 unitati scolare salajene s-au inscris la cea de-a treia editie a Festivalului Stiintei organizat in cursul zilei de sambata, de la ora 10, pe platoul din fata Prefecturii Salaj. Manifes-tarea, sub sloganul Stiinta pentru toti – o bucurie pentru fiecare, este organizata de Inspecto-ratul Scolar al Judetului Salaj si Colegiul Tehnic Alesandru Papiu-Ilarian Zalau, avand ca parteneri Consiliul Judetean Salaj si Primaria Municipiului Zalau.

In cadrul festivalului se vor amplasa standuri pentru fiecare unitate de invatamant participanta, unde elevii vor prezenta experimente spectaculoase, provocatoare, distractive si sa contina cat mai putine elemente si componente din trusele aflate in dotarea laboratoarelor scolare, scenete artistice cu subiect stiintific, expozitii de postere, afise, planse, benzi desenate cu tema Pamantul in mainile noastre! si altele. Initi-atorul acestui proiect, Maria Pop, profesor de fizica la Colegiul Tehnic Alesandru Papiu-Ilarian Zalau, ne-a spus ca elevii s-au inscris la festival cu aproximativ 350 de lucrari.

La aceasta editie a festivalului, o sectiune speciala este dedicata Anului Matematicii in Scoala Romaneasca, fiind amplasat in zona de concurs si un stand pentru Matematica. Se doreste astfel marcarea a 100 de ani de existenta a Societatii de Stiinte Matematice din Romania.

Vor fi premiate cele mai creative inventii, bineinteles in functie de anumite criterii, si anume: originalitate in realizare, daca functioneaza si sunt corecte din punct de vedere stiintific, contribu-tia personala si fisa tehnica a produsului.

La Festivalul Stiintei sunt invitati toti cetatenii care doresc sa urmareasca inventiile si creativitatea elevilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »