Festivalul Sanselor Tale

Magazin Salajean 12 noiembrie 2007 0

Prima editie locala a Festivalului Sanselor Tale s-a concretizat vineri, printr-o masa rotunda organizata la sediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj. In Romania festivalul se organizeaza din anul 2000, ajungand sa se desfasoare in prezent in peste 175 de localitati.

Masa rotunda, la care au fost invitati formatorii locali, reprezentanti ai Inspectoratului Scolar si alti actori implicati, s-a axat pe prezentarea actiunilor de formare profesionala continua a adultilor specifica AJOFM Salaj, sub sloganul Educatia pentru egalitatea de sanse. Actiunea a avut ca scop promovarea, recunoasterea oficiala si implementarea conceptului de Educatie pe tot parcursul vietii.

Pe fondul scaderii continue a numarului de someri din ultima perioada, o mare parte a activitatii AJOFM se va orienta in scurt timp spre formarea profesionala, cu accent, desigur, pe formarea profesionala a somerilor, apreciaza Mircea Pop, directorul AJOFM Salaj. De asemenea, acesta considera ca eforturile legate de formarea profesionala trebuie sa se indrepte catre mediul rural, chair daca, la nivelul judetului nostru, nu exista inca formatori pe meserii specifice zonei, cum ar fi lucrator in cresterea animalelor sau lucrator in cultura plantelor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »