Farmacistii salajeni si-au ales un nou presedinte

Magazin Salajean 4 ianuarie 2012 0

Farmacistii salajeni si-au ales un nou presedinteColegiul Farmacistilor din Salaj si-a schimbat presedintele. In urma alegerilor, Sergiu Muresan a preluat sefia acestei organizatii, dupa ce, vreme de 14 ani, aceasta a fost condusa de Lucia Calb.

La alegeri, care s-au desfasurat conform statutului colegiului, au participat toti farmacistii din Salaj, respectiv, peste 100 de persoane, dintre care zece au fost desemnate in Consiliul Colegiului Farmacistilor. In Comitetul Executiv al acestui for au fost alesi: Sergiu Muresan-presedintele colegiului (cu 66 de voturi pentru), Viorica Morar si Felicia Farcas-vicepresedinti ai colegiului si Diana Ghilea-secretar. In aceasta perioada, se va face schimbul de documente si preluarea de gestiune.

Potrivit aprecierilor presedintelui Colegiului Farmacistilor din Salaj, Sergiu Muresan, aceste alegeri au reprezentat un schimb de stafeta intre generatii.

Toti cei care au candidat in consiliul farmacistilor au sub 40 de ani. Sper, cu toate ca viitorul este incert si neclar, ca ne vom face in continuare datoria fata de pacienti, in special, fata de bolnavii cronici care vor beneficia de tot ajutorul nostru, a sustinut Sergiu Muresan.

La finele lui 2011, farmacistilor din Salaj li s-au decontat din bugetul statului, facturile pana la finele lunii februarie, precum si o parte din restantele din programele nationale.

Lucia Calb, cea care a condus Colegiul Farmacistilor din Salaj pana luna trecuta, s-a aratat dezamagita de faptul ca la nivel national nu prea s-au vazut roadele activitatii colegiului.

Din pacate, pentru ca nu avem sprijin politic (fiind un ONG), ne-a fost destul de greu in ultima perioada sub aspectul decontarii retetelor. La nivel national, dar si in Salaj, pot spune ca sunt multumita ca am reusit sa mentinem sub control farmaciile, mai precis, farmacistii sa fie cei care decid si nu un administrator care nu are nimic de-a face cu acest domeniu. In ultima vreme, s-a scapat din mana aceasta profesie, multi lucreaza in domeniu dar nu au nicio legatura cu el. Pe de alta parte, pe mine si pe colegii mei ne deranjeaza implicarea in relatiile cu medicii a lanturilor de farmacii, ele prezentandu-le pacientilor anumite avantaje de care pot beneficia. In ce priveste relatia cu clientii nostri, am incercat sa fim cat mai atenti si documentati, pentru a-i informa si indruma corect, pe langa indicatiile pe care le primesc de la cabinetele medicale, a precizat Lucia Calb.

Fostul presedinte al Colegiului Farmacistilor din Salaj, Lucia Calb, va reprezenta judetul, la nivel national, fiind aleasa membru in Adunarea Nationala a Colegiilor Farmacistilor din Romania.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »