Falsi angajati ai Companiei de Apa, hoti cu acte in regula

Magazin Salajean 12 decembrie 2011 0

Falsi angajati ai Companiei de Apa, hoti cu acte in regulaDoi barbati necunoscuti sunt cautati de oamenii legii, fiind suspectati ca au furat, saptamana trecuta, peste 4.000 de lei din locuinta unei femei din municipiul Zalau. Barbatii au patruns in locuinta femeii sub pretextul ca lucreaza la Compania de Apa si ca trebuie sa realizeze unele lucrari de igienizare. Intr-o clipa, femeia in varsta de 75 de ani a fost pradata de economiile tinute intr-un sertar din casa.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Tincuta Dumuta, a declarat ca femeia a sesizat politia imediat ce a observat lipsa banilor. In data de 7 decembrie, in jurul amiezii, la usa apartamentului Elvirei I., din municipiu, s-au infatisat doi barbati, prezentandu-se ca angajati ai Companiei de Apa. Acestia au prezentat femeii ecusoane si au solicitat accesul in locuinta, pretextand ca, o data la cinci ani, trebuie realizata igienizarea apei, a precizat Tincuta Dumuta.

Pana la savarsirea furtului a mai fost un pas. Varstnica a permis barbatilor sa intre in locuinta si, dupa o scurta incursiune in baie, au solicitat achitarea contravalorii acestui serviciu, respectiv suma de 200 de lei. Proprietara casei a luat banii dintr-un sertar si a achitat presupusele servicii prestate de falsii angajati. Intr-un moment de neatentie din partea femeii, unul dintre barbati a sustras din acelasi sertar toti banii, respectiv suma de 4.400 de lei, dupa care au plecat. Sesizand ulterior lipsa banilor, Elvira I. a sesizat politia.

Oamenii legii atrag atentia populatiei sa verifice atent identitatea persoanelor straine care se prezinta la usa locuintei sub diferite pretexte, de asemenea, sa nu permita accesul in locuinta daca au dubii in privinta persoanei acestora sau a motivului invocat. Este recomandat ca cetatenii sa nu tina sume mari de bani in locuinte. Mai multe indicatii despre metodele de prevenire pentru a nu deveni victime ale infractiunilor de furt sunt prezentate in activitatile desfasurate de politisti in cadrul campaniei preventive Fii precaut! Hotii nu dorm!, lansata la inceputul acestei luni.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »